Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Νίκη… τζενεράλε

Νίκη… τζενεράλε

vougioukas gonlum

vougioukas-gonlum

Σε μια εξαιρετικά κλειστή αναμέτρηση, η Εθνική Ομάδα κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι στην Τουρκία, επικρατώντας με 76-72 στην Πόλη, και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία της και πλέον μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “γαλανόλευκη” τα βρήκε δύσκολα σε πολλά σημεία από τους εμφανώς βελτιωμένους Τούρκους αλλά διατήρησε την ψυχραιμία δείχνοντας χαρακτήρα και καταφέρνοντας να πάρει το ροζ φύλλο σε έναν οριακό αγώνα.

Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης (16π.-5ρ.) με τον Γιώργο Πρίντεζη (13π.-6ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Νωθρό το ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τους Τούρκους να μπαίνουν φορτσάτοι και να τρέχουν ένα 11-0 στα πρώτα 3 λεπτά της αναμέτρησης!

Ο Μπουρούσης ήταν αυτός που “έσπασε το ρόδι” για τη “γαλανόλευκη” ευστοχώντας σε τρίποντο από την κορυφή (11-3 στο 3’) και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη ισορρόπησαν την αναμέτρηση, βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και μέσω αυτής κατάφεραν να βρουν και τις επιθετικές λύσεις τρέχοντας ένα δικό τους 10-0 για να φέρουν το ματς στα ίσα (13-13) στο 7’.

Οι Τούρκοι έχτισαν διαφορά 7 πόντων (22-15 στο 9’) όμως ο Ζήσης και ο Βουγιούκας δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν διαμορφώνοντας το 22-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν συνέχισαν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ αλλά η “επίσημη αγαπημένη” παρέμενε πολύ κοντά (25-24 στο 7’) έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Γιώργο Πρίντεζη.

Όμως κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα σε συνδυασμό με αστοχία στην επίθεση επέτρεψε στην Τουρκία να σκοράρει 7 πόντους χωρίς να δεχτεί απάντηση, χτίζοντας διαφορά 8 πόντων (32-24) στο 15’ και αναγκάζοντας τον Φώτη Κατσικάρη να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του οι οποίοι επέστρεψαν αποφασισμένοι και με τους Καλάθη, Ζήση να δημιουργούν και τους Μπορούση, Πρίντεζη να εκτελούν ισοφάρισαν εκ νέου (35-35 στο 18’).

Ο Μπουρούσης απάντησε στις βολές του Αρσλάν (38-37) και σε αυτή του Ακιόλ σκοράροντας ένα παλικαρίσιο καλάθι μπροστά από τα υψωμένα χέρια του Ασίκ 2’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου με το ματς να είναι ισόπαλο (39-39).

Η Εθνική πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου μέρους (39-41) με καλάθι του Βουγιούκα. Οι αλλαγές στο προβάδισμα ήταν αλλεπάλληλες με τους Έλληνες να σκοράρουν και τους Τούρκους να απαντούν (47-47 στο 25’).

Παρά το γεγονός πως η διεθνείς έχαναν κατά κράτος στις μάχες των ριμπάουντ έβρισκαν τον τρόπο μέσα από την πιεστική άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση να διατηρούνται πρωτοπόροι φτάνοντας στο +6 (51-57 στο 28’). Όμως οι Τούρκοι χάρη σε δύο τρίποντα από τον Ακιόλ και τον Τουντσερί άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το τέταρτο δεκάλεπτο (57-57).

Η μάχη ήταν σκληρή και στην τελευταία περίοδο με την Εθνική μας Ομάδα να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία και διατηρούσε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Ο Σλούκας “πήρε μπρος”, ο Παπανικολάου προσέφερε θέαμα και τη διαφορά “σκαρφάλωσε” στους 8 πόντους (65-73) 3’ πριν την κόρνα της λήξης.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να επιστρέψουν μειώνοντας στους 3 (70-73 στο 38’ και 72-75 στο 39:18). Ο Μπουρούσης έχασε δύο κρίσιμες βολές όμως ο Πρέλντζιτς τον μιμήθηκε και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Επόμενος σταθμός, Ισπανία!

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν):  Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλντζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 12, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Μπαλμπάι 2
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16 (5 ρ.),Ζήσης 7,Βασιλειάδης 3 ,Καλάθης 11, Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 13 (6 ριμπ.), Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…