Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Νίκη και… Αυστραλία

Νίκη και… Αυστραλία

mouratos u17

mouratos-u17

Τη δεύτερη θέση στον όμιλό της κατέλαβε η Ελλάδα αφού κέρδισε την Αγκόλα με 62-51 στο τελευταίο της παιχνίδι ομίλων στο Παγκόσμιο U17 που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου δεν έθελξε με την εμφάνισή της, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και πλέον προετοιμάζεται για τους νοκ άουτ αγώνες. Αντίπαλός της στη μάχη των “16” θα είναι η Αυστραλία.

Οι Αφρικανοί δεν έδειξαν στα πρώτα λεπτά να φοβούνται τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αντίθετα, μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Η επιθετική οξυδέρκεια του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, σε συνδυασμό με την αστοχία της Αγκόλας στις ελεύθερες βολές (σ.σ.: τελείωσε με 3/18), επέτρεψαν στην Ελλάδα να “χτίσει” μία σημαντική διαφορά της τάξης των εννέα πόντων στην ανάπαυλα (37-28), χάρη στο επιμέρους σκορ 16-1 που “έτρεξε” η “γαλανόλευκη” στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, παρά να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες του να πατήσουν παρκέ για να προστατεύσουν το “γαλανόλευκοπροβάδισμα.

Έτσι κι έγινε αφού η Ελλάδα δεν κοίταξε ποτέ πίσω, πήρε τη νίκη και πλέον σκέφτεται τον αγώνα με την Αυστραλία, που μπορεί να της δώσει το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου του Ντουμπάι.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-37, 34-53, 51-62.
ΑΓΚΟΛΑ (Σίλβα): Αμάντιο 6 (1), Μάνουελ Ντ. 4, Ντε Σόουζα 15 (12 ριμπ.), Ντο 3 (1), Μιράντα, Μάνουλ Β. 4, Τζούνγκο 3 (1), Φερνάντο 16 (1 τρίπ., 14 ριμπ.), Εξέιβιερ.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπανικολάου): Κόνιαρης 13 (1 τρίπ., 6 ριμπ., 5 κλεψ.), Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης 1, Μιχαλούτσος 4, Πεφάνης 10, Δίπλαρος 3, Σκορδάς 2, Καμάρας, Μουράτος 12, Παπαγιάννης 2, Χαραλαμπόπουλος 15 (1 τρίπ., 9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…