Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μπλακ αουτ” και ήττα

“Μπλακ αουτ” και ήττα

moraitis paidon

moraitis-paidon

Η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να κάμψει και το εμπόδιο της Φινλανδίας γνωρίζοντας την ήττα με 52-46 στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου κατάταξης για τις θέσεις 9-16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, τερματίζοντας έτσι στη δεύτερη θέση και πλέον βρίσκεται εν αναμονή του αυριανού της αντιπάλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατηρούσε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά ένα καταστροφικό κενό διάστημα στα τελευταία 4 λεπτά της αναμέτρησης είχε ως αποτέλεσμα το ροζ φύλλο να καταλήξει στους Φινλανδούς, οι οποίοι είχαν σε τρομερή μέρα τους Έντον Μαξούνι (15π.-3ρ.-3ασ.) και Σεβέρι Καουκιάινεν (12π.-5ρ.-3ασ.).

Από την ομάδα του Μάνου Μανουσέλη, φανταστική εμφάνιση έκανε ο Βασίλης Χρηστίδης που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η “γαλανόλευκη” μπήκε πατώντας πιο σταθερά στο παρκέ και έκλεισε την εναρκτήρια περίοδο προηγούμενη με 5 πόντους (7-12).

Η Φινλανδία ανέβασε στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Μαξούνι κατάφερε να ισοφαρίσει (12-12 στο 12’) και εν συνεχεία χάρη στον Καουκιάινεν να περάσει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μπροστά στο σκορ (21-19) ύστερα από 18’ παιχνιδιού διατηρώντας την υπεροχή της μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (23-21).

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο κλειστό με τις δύο ομάδες να παλεύουν σθεναρά και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Εν τέλει, η Εθνική με ηγέτη τον Χρηστίδη μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη με 2 πόντους (32-34).

Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και κατάφεραν στα πρώτατης τέταρτης περιόδου να χτίσουν διαφορά 6 πόντων (38-44 στο 36’). Στη συνέχεια όμως ήρθε το μπλακ αουτ. Οι Φινλανδοί έτρεξαν τρομερό επιμέρους σκορ 14-2 μέχρι την κόρνα της λήξης πανηγυρίζοντας τη νίκη με 52-46.

Τα δεκάλεπτα: 7-12, 23-21, 32-34, 52-46
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Λοχικόσκι): Μαξούνι 15 (3), Καουκιάινεν 12 (3), Ιναμα 10 (2), Εαρεν, Κνιχτίνεν 9 (2), Κοσκίνεν, Βαλτόνεν, Ρίκα 6, Μπάρλαντ, Πόλα.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης 6, Μωραΐτης 5 (1), Γοργόνης 2, Σκουφής 9 (1), Κούτρας, Χατηζκυριακίδης 6, Χρηστίδης 16 (10ρ.), Παπαδάκης, Τάρλας, Ταταρης 2, Κουρέπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…