Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Και… τώρα η Λιθουανία

Και… τώρα η Λιθουανία

moraitis paidon

moraitis-paidon

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά την εξασφάλιση της παραμονής στην Α’ Κατηγορία η Εθνική ομάδα των Παίδων επιβλήθηκε της Κροατίας με 64-60 και αύριο θα διεκδικήσει την ένατη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Λετονία με αντίπαλο τη Λιθουανία.

Η “γαλανόλευκη” δεν μπήκε πολύ καλά στον αγώνα αφού είχε πρόβλημα στην άμυνα και βρέθηκε να χάνει με 21-10 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε… στροφές από τη δεύτερη περίοδο και μετά όπου “έσφιξε” την άμυνά του και με “αιχμή του δόρατος” τον Βασίλη Χρηστίδη (τελείωσε το ματς με 20 πόντους) έφερε… τούμπα τον αγώνα.

Με επιμέρους σκορ 20-7, η Ελλάδα πήρε… κεφάλι με 30-28 στο 20’ και στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία μέχρι το τέλος, παρά την προσπάθεια της Κροατίας να επιστρέψει. Ο Κρέσιμιρ Λιούμπισιτς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 28-30, 40-45, 60-64.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μπράλιτς): Ουλιάρεβιτς 5 (1), Κοτρούλια 13 (3), Πρσκάλο, Σάβιτς 9 (1), Λάζιτς 3, Κίζμιτς 3, Μπάτζο, Κόλακ 5 (12 ριμπ.), Μπούλιεβιτς 8 (2), Λιούμπισιτς 14 (11 ριμπ.).
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης 9 (5 ριμπ.), Μωραίτης 2 (6 ριμπ., 7 ασισ.), Γοργόνης 5 (1), Σκούφης, Κούτρας 5 (1), Χατζηκυριακίδης 6 (5 ριμπ.), Χρηστίδης 20, Τάρλας 6, Τάταρης 4, Κουρέπης 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…