Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ιράν – Ισπανία 60-90

Ιράν – Ισπανία 60-90

pau gasol dunk pagkosmio

pau-gasol-dunk-pagkosmio

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ισπανία διέσυρε το Ιράν με 90-60 για τον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με … πρωταγωνιστή τον Πάου Γκασόλ.

Ο 34χρονος άσος ήταν “απολαυστικός”, τελείωσε το ματς με 33 πόντους και 8 ριμπάουντ και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κυριαρχήσουν οι “φούριας ρόχας” στο παρκέ. Οι οικοδεσπότες “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη από το πρώτο ημίχρονο όπου πήραν… κεφάλι με 48-33 και στην επανάληψη δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Ιρανούς.

Άλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Άξιος συμπαραστάτης του Πάου ήταν ο αδελφός του, Μαρκ Γκασόλ ο οποίος πέτυχε νταμπλ-νταμπλ (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Οι δυο τους κάλυψαν τα κενά του Φελίπε Ρέγιες και του Σερτζ Ιμπάκα οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν λόγω κάποιων μικροτραυματισμών που αντιμετώπιζαν. Ο Χουάν Ορένγκα προτίμησε να τους προφυλάξει για τους επόμενους αγώνες, αλλά ανέλαβαν… δράση οι υπόλοιποι και ολοκλήρωσαν τη δουλειά.

Οι Ίβηρες σούταραν με ποσοστό 56,1% (23/41) στα δίποντα και υπερίσχυσαν στα ριμπάουντ (42 έναντι 31). Από τους ηττημένους διασώθηκαν ο Χαμέντ Χανταντί με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ και ο Μαχντί Καμρανί με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 33-48, 50-70, 60-90.
ΙΡΑΝ (Μπετσίροβιτς): Αργκαβάν, Γιακχτσαλί 4, Καμρανί 18 (3), Καζεμί, Ζανγκενέχ, Αφάγκ 2, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ, Γιαμσιντί 8 (1), Νικχάχ Μπαχραμί 9 (1), Χανταντί 16 (15 ριμπ.).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 33 (8 ριμπ.), Φερνάντεθ 12 (3), Ροντρίγκεθ 6, Ναβάρο 10 (2), Καλντερόν 3 (1), Κλαβέρ 6 (1 τριπ., 5 ριμπ.), Ρούμπιο 3 (9 ριμπ., 5 ασισ.), Γιουλ, Μ. Γκασόλ 15 (10 ριμπ.), Αμπρίνες 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…