Κεντρική Διεθνή Η “σκυτάλη” στον Ρουίθ

Η “σκυτάλη” στον Ρουίθ

abos ruiz zaragoza

abos-ruiz-zaragoza

Αλλαγή “σκυτάλης” στην τεχνική ηγεσία της Σαραγόσα καθώς αποχώρησε ο Χοσέ Λουίς Αμπός μετά από έξι χρόνια και στη θέση του προσελήφθη ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Χοακίν Ρουίθ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία… προαγωγή εκ των έσω αφού ο Χοακίν Ρουίθ ήταν βοηθός του Αμπός τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Σαραγόσα, οπότε γνωρίζει άριστα τα “κατατόπια” εντός των τειχών της ομάδας. Ο Αμπός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο του, λόγω ενός προβλήματος υγείας που δεν του επιτρέπει να εκτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

“Θέλω να αναφέρω ότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας και η θεραπεία του δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα μπορέσω να ξεκινήσω τη σεζόν στον πάγκο της Σαραγόσα. Είμαι σίγουρος ότι το τεχνικό τιμ θα αποδείξει την αξία του αφού οι προπονητές που δούλεψαν μαζί μου τόσα χρόνια είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να επιστρέψω”, έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμπός στην επιστολή του για τους λόγους της αποχώρησής του.

Κατά τα άλλα, ο Ρουίθ επιλέχθηκε από τη διοίκηση της Σαραγόσα καθώς θεωρήθηκε ως ο ιδανικός προκειμένου να αναλάβει το βαρύ “φορτίο” της αντικατάστασης ενός προπονητή που έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στην ομάδα την οποία οδήγησε στα πλέι οφ της Liga Endesa τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο ρόλος του Ρουίθ αναβαθμίζεται και μπαίνουν στο… φουλ οι “μηχανές” για το μεταγραφικό σχεδιασμό της Σαραγόσα με τον Μάρκους Λάντρι να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του 48χρονου τεχνικού τη νέα σεζόν. Ο Αμερικανός φόργουορντ φόρεσε φέτος τη φανέλα της Καχασόλ Σεβίλλη και έδωσε το “παρών” σε 24 αγώνες για το πρωτάθλημα έχοντας μέσο όρο 13 πόντους και 3,3 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…