Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Ηγέτης ο Χάρντεν”

“Ηγέτης ο Χάρντεν”

jerry colangelo team usa

Aug 16, 2014; Chicago, IL, USA; United States Basketball Managing Director Jerry Colangelo and the USA Team address the crowd after the game against  Brazil at the United Center. The United States defeated Brazil 95-78. Mandatory Credit: David Banks-USA TODAY Sports

Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατεβαίνει στα παρκέ της Ισπανίας με σκοπό να υπερασπισθεί τον Παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία, χωρίς να έχει στο ρόστερ της έναν μεγάλο αστέρα βεληνεκούς ανάλογου ενός ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Καρμέλο Άντονι, Πολ Τζορτζ, Κέβιν Λαβ ή ΛαΜάρκους Όλντριτζ κ.α.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ των ΗΠΑ, Τζέρι Κολάντζελο, έχρισε ηγέτη τον Τζέιμς Χάρντεν, που αποτελεί μαζί με τον Ρόουζ τους πιο έμπειρους, πλέκοντας το εγκώμιο του:

“Αυτή τη στιγμή, βλέπω τον Τζέιμς Χάρντεν σαν ηγέτη. Ο Χάρντεν είναι ένας φυσικός ηγέτης και φαίνεται πρόθυμος να αποδεχθεί αυτόν το ρόλο. Και μπορεί κανείς να το αισθανθεί και να το νιώσει. Αυτός είναι ο εκλεκτός” υπογράμμισε αρχικά και συνέχισε ” Δεν ξέρω αν περίμενε την ευκαιρία να ηγηθεί αλλά έχει εξελιχθεί. Μπήκε στο ΝΒΑ έχοντας επιλεγεί πολύ ψηλά στο Draft. Είχε εξαιρετικό ξεκίνημα στην Οκλαχόμα.

Εν συνεχεία, ανεξαρτήτου αν ήταν απογοητευμένος ή ξαφνιασμένος με αυτό που διαδραματίστηκε (τη μετακίνηση του στο Χιούστον), βρέθηκε να φορά άλλη φανέλα αλλά αυτή είναι η ζωή στα επαγγελματικά σπορ και το ΝΒΑ και πιστεύω ότι προσαρμόστηκε σε αυτό καθώς οι αριθμοί του αυξάνονται συνεχώς και γίνεται όλο και περισσότερο αναγνωρίσιμος για το παιχνίδι του. H Εθνική ομάδα είναι η ιδανική πλατφόρμα γι αυτόν ώστε να αναδειχθεί ως ηγέτης”.

Ο Χάρντεν αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίος (αν όχι τον κορυφαίο) σούτινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή με τεράστιο επιθετικό “ρεπερτόριο”. Η “αχίλλειος πτέρνα” του όμως είναι στην άμυνα καθώς αποτελεί έναν τομέα στον οποίο υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του. Μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί στο διεθνές στερέωμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…