Κεντρική NBA Επιτυχημένη επέμβαση
NBA

Επιτυχημένη επέμβαση

paul george injury usa2

paul george-injury-usa

Η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη ο Πολ Τζορτζ για να αποκαταστήσει τη ζημία στο δεξί του πόδι, μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο 24χρονος φόργουορντ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις μέρες και εν συνεχεία θα μεταβεί στην Ιντιάνα προκείμενου να συνεχίσει την ανάρρωση και την αποθεραπεία του.

Ο Δρ. Πάτρικ Κέρσεϊ, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον Κέβιν Ουέαρ του Louisville που είχε υποστεί ανάλογο τραυματισμό το 2013, μιλώντας στο yahoos ports, επεσήμανε πως ο Τζορτζ θα χρειαστεί 6 με 12 εβδομάδες για να αναρρώσει από την εγχείρηση και επιπλέον 6 με 10 εβδομάδες για να αρχίσει να επανέρχεται το πόδι του και να μπορεί να περπατήσει κανονικά. Όπως σημείωσε, μια πλήρης ανάρρωση χρειάζεται κοντά στους 12 με 18 μήνες αλλά το γεγονός πως μιλάμε για έναν τοπ αθλητή σε μικρή ηλικία, συρρικνώνει αυτό το διάστημα.

Βέβαια, το θέμα είναι πως οι αθλητές δεν μπορούν να παραμένουν καθηλωμένοι για πολύ καιρό και πολλές φορές βιάζονται να επανέρθουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγει ο ηγέτης των Πέισερς:

“Είναι μια πρόκληση καθώς οι αθλητές θέλουν να επιταχύνουν τα πράγματα. Η ερώτηση που έχει ήδη γίνει είναι πότε θα επιστρέψει. Χρειάζεται να αναρρώσει. Αρχικά πρέπει να επανέλθει σε μια φυσιολογική κατάσταση, το σώμα του να αναρρώσει και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και έπειτα από αυτά θα μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου προπονήσεις”.

Στις τρανταχτές απουσίες των Κέβιν Λαβ, Μπλέιν Γκρίφιν, ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Καουάι Λέοναρντ (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), ήρθε να προστεθεί και αυτή του Τζορτζ με τον πιο άσχημο τρόπο. Ο φόβος για τέτοιους τραυματισμούς είναι που ωθεί πολλές φορές τις ομάδες του ΝΒΑ να απαγορεύουν στους παίκτες τους να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Γι’ αυτό και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάικ Σιζέφσκι, φρόντισε να πάρει θέση υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Πολλά συμβαίνουν. Σήμερα συνέβη σε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Πρέπει να το φροντίσουμε αυτό. Δεν σημαίνει ότι θα συμβεί ξανά και ξανά και ξανά. Σημαίνει ότι συνέβη τη δεδομένη χρονική στιγμή”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο “Coach K”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…