Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Γαλλία – Βραζιλία 63-65

Γαλλία – Βραζιλία 63-65

huertas brazil france pagkosmio

huertas-brazil-france-pagkosmio

Σε μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Βραζιλία ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ματς της πρεμιέρας στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας αφού έριξε στο… καναβάτσο τη Γαλλία με 65-63 και μπήκε με… χαμόγελα στο τουρνουά.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας αναδείχθηκε σε “μορφή” του αγώνα, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε από το… χεράκι τους Βραζιλιάνους και με συνεχόμενους πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Οι “τρικολόρ” είχαν μεγαλύτερη προσήλωση στο πλάνο τους στην αρχή του ματς και προηγήθηκαν με 12-3, στο 5’ με τρίποντο του Τόμας Ερτέλ.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 18-11 και τους Γάλλους να κυριαρχούν. Στη δεύτερη περίοδο όμως τα πάντα άλλαξαν. Η ομάδα του Ρούμπεν Μανιάνο “έσφιξε” την άμυνά της και άρχισε σιγά σιγά να ροκανίζει τη διαφορά.

Μάλιστα, με επιμέρους σκορ 15-6 η Βραζιλία πέρασε μπροστά με 26-24 στο 18’. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (28-26) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τους παίκτες του Βινσέντ Κολέ να πετυχαίνουν μόλις 8 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν το γεγονός ότι τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βάση στην άμυνα. Αυτό δεν μεταβλήθηκε ούτε στην επανάληψη. Η Βραζιλία κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στους 6 πόντους (40-34) στο 26’, χάρη σε δίποντο του Τιάγκο Σπλίτερ ενώ ο Νενέ Ιλάριο διαμόρφωσε το 46-41 στο 30’.

Στο έσχατο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Χουέρτας ανέλαβε… δράση. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα σημείωσε 11 πόντους (από τους 19 της Βραζιλίας) σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, την ώρα που με μία ελεύθερη βολή έδωσε… αέρα 4 πόντων (64-60) στην ομάδα του, 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Αντουάν Ντιό μείωσε σε 64-63 αλλά το τελικό 65-63 απέδιδε δικαιοσύνη από τη στιγμή που οι Βραζιλιάνοι ήλεγχαν το ματς στην τέταρτη περίοδο, ελέω φυσικά του Χουέρτας ο οποίος μέτρησε 16 πόντους και 5 ασίστ. Ο Μπορίς Ντιαό με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους “τρικολόρ”.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 26-28, 41-46, 63-65.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 8 (2), Μπατούμ 13 (2 τριπ., 5 ριμπ.), Ντιό 7 (1), Λοβέρν 3, Καουντί, Τζάκσον, Φουρνιέ, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 6, Ντιαό 15 (6 ριμπ., 5 ασισ.), Ζελαμπάλ 9 (1).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Μασάδο, Νέτο 6, Χετσμάγιερ, Τέιλορ, Γκαρσία 6, Χουέρτας 16 (2 τριπ., 5 ασισ.), Μπαρμπόσα 8 (2), Βαρεζάο 8 (9 ριμπ.), Τζιοβανόνι, Νενέ 5 (8 ριμπ.), Βιέιρα 10 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Σπλίτερ 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…