Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Βελτίωση στις αδυναμίες

Βελτίωση στις αδυναμίες

katsikaris zisis proetoimasia

katsikaris-zisis-proetoimasia

Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διορθώσει τα… κακώς κείμενα είναι τα επερχόμενα φιλικά για την Εθνική, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση, ο οποίος στάθηκε στη σημασία του να δίνει η ομάδα δυνατά παιχνίδια πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Παράλληλα, ο αρχηγός της Εθνικής σχολίασε το φιλικό κόντρα στην Κροατία, στο οποίο δεν δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με τα άλλα, λόγω της προγραμματισμένης αναμέτρησης στον όμιλο του Μουντομπάσκετ, ενώ έχρισε ως μεγάλα φαβορί Ισπανία και Η.Π.Α. παρά τις δεδομένες απουσίες τους.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε: “Είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας. Για τους παλιότερους είναι γνώριμα όλα τα στάδια που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω πως γενικά η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Τα φιλικά είναι το καλύτερο τεστ για να δούμε σε τι φάση βρισκόμαστε. Σίγουρα θα δούμε τις αδυναμίες μας. Η διαφορά με άλλα χρόνια είναι ότι φέτος έχουμε μόνο δυνατά φιλικά και αυτό πιστεύω πως είναι καλό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Είναι ευκαιρία να παίξουμε γιατί πλέον δεν θα υπάρχουν μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης ή δουλειά σε θέματα τακτικής, αλλά θα παίξουμε και θα το ευχαριστηθούμε λίγο παραπάνω.

Κάθε προετοιμασία έχει κοινά στοιχεία. Σίγουρα υπάρχει κούραση και προσπαθούμε να δεθούμε περισσότερο. Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα αλλά υπάρχουν και παιδιά που γνωριζόμαστε χρόνια. Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι στις 30 Αυγούστου.

Γενικά είναι πολύ δυνατό τουρνουά. Η διαφορά είναι ότι με την Κροατία θα παίξουμε σίγουρα και στο Παγκόσμιο. Το έχουμε ξαναπεί… Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικού χαρακτήρα. Οι προπονητές δοκιμάζουν σχήματα, δεν υπάρχει σκάουτινγκ, ουσιαστικά κάθε ομάδα βλέπει πως θα βελτιώσει τις αδυναμίες της. Οπότε δεν πιστεύω πως θα μείνουμε περισσότερο στον αγώνα με την Κροατία. Το επίσημο θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Πέρυσι είχαμε κερδίσει την Γαλλία μέσα στην Γαλλία με τον Τόνι Πάρκερ και όλα τα αστέρια της και τελικά πήρε το Ευρωμπάσκετ. Είναι φιλικά, το θέμα είναι να δούμε τις αδυναμίες μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί να κερδίσουμε στα φιλικά και τελικά στα τουρνουά να μην πηγαίνουμε τόσο καλά. Είναι σημαντικό ότι είναι νέος προπονητής αρκετά νέα παιδιά και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να δεθούμε ακόμη περισσότερο. Τα φιλικά με τα επίσημα έχουν τεράστια διαφορά.

Δεν έχω παρακολουθήσει τις ομάδες, λίγο τα ρόστερ. Η Ισπανία και οι ΗΠΑ, παρότι έχουν απουσίες, είναι πολύ δυνατές ομάδες και είναι τα φαβορί. Μετά υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και από λεπτομέρειες θεωρώ πως θα κριθούν και τα μετάλλια, αλλά και η πρώτη 8άδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…