Κεντρική NBA Από το WNBA στο Σαν Αντόνιο
NBA

Από το WNBA στο Σαν Αντόνιο

becky hammon

becky-hammon

Την πρόσληψη της Μπέκι Χάμον στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ανακοίνωσαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς ως βοηθό του Γκρεγκ Πόποβιτς, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή.

Ο τεχνικός των Σπερς δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με την εξέλιξη αυτή: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την προσθήκη της Χάμον στο επιτελείο της ομάδας μας. Έχοντας παρατηρήσει την πορεία της στο χώρο του μπάσκετ, είμαι αισιόδοξος ότι η μπασκετική της ευφυΐα και τα προσόντα της θα μας βοηθήσουν σημαντικά”.

Η Χάμον διανύει την 16η σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ και στις 23 Ιουλίου ανακοίνωσε την απόσυρσή της με το τέλος της σεζόν, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα.

Σε αυτή, κατάφερε να βρίσκεται στην έβδομη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του WNBA με 5.809 πόντους, τέταρτη στις ασίστ με 1.687 και έκτη στα συνολικά παιχνίδια με 445!

Μάλιστα, όλα αυτά συντέλεσαν στο να ανακηρυχθεί τον Ιούλιο του 2011 ως μία από τις καλύτερες 15 αθλήτριες της διοργάνωσης όλων των εποχών.

Βέβαια, το γεγονός ότι αποτελεί μόλις τη δεύτερη γυναίκα που θα καθίσει σε πάγκο του ΝΒΑ, μετά την Λίσα Μπόιερ που επιλέχθηκε ως βοηθός προπονητή από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς τη σεζόν 2001-01, “πυροδότησε” αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικότερη από όλες είναι αυτή του γνωστού στο ελληνικό κοινό, Ματ Ουόλς. Ο πρώην παίκτης της Ολύμπιας Λάρισας και του Άρη σχολίασε σχετικά στο twitter: “Δεν λέω ότι δεν ξέρει μπάσκετ, απλά λέω ότι δεν θα άκουγα λέξη από όσα μου έλεγε μια γυναίκα προπονήτρια”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλέον, παρουσιάζει η αντίδραση του υπόλοιπου κόσμου του ΝΒΑ, της ίδιας της Χάμον, αλλά και του Γκρεγκ Πόποβοτς ο οποίος αναμένεται να υπερασπιστεί μέχρι… εσχάτων την επιλογή του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…