Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Αλτρουιστής ο Όνταμ”

“Αλτρουιστής ο Όνταμ”

odum indianast 1

odum-indianast-1

Το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Τζέικ Όνταμ, ανέλυσε ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, του οποίου προσωπική επιλογή αποτελεί ο παίκτης.

Ο νεοαποκτηθείς άσος του ΠΑΟΚ θεωρείται παίκτης που βάζει την ομάδα πάνω από το “εγώ” του, γεγονός που μειώνει το ρίσκο για το ότι οι Θεσσαλονικείς εμπιστεύονται την οργάνωση του παιχνιδιού τους σε έναν ρούκι πλέι μέικερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σταυρόπουλος:

“Είναι ένας παίκτης που θεωρούμε ότι είναι κλασικό πλέι μέικερ και μάλιστα ψηλό πλέι μέικερ, ένας παίκτης που μας έχει δείξει ότι παίζει για τους συμπαίκτες του, προσπαθεί να βάλει σε τάξη όλη την ομάδα. Όταν οι άλλοι κολλήσουν αυτός θα πάρει την προσπάθεια και θα την τελειώσει. Είναι πολύ καλός finisher”, λέει ο Νίκος Σταυρόπουλος και συνεχίζει παρουσιάζοντας το αγωνιστικό προφίλ του Jake Odum:

“Είναι παίκτης που διαβάζει το παιχνίδι και έχει πολύ καλή πάσα και επίσης είναι πολύ καλός στο transition game, αφού με το που παίρνει την μπάλα, κοιτά την πρώτη πάσα και ακόμη την μακρινή πάσα. Κάνει ριμπάουντ, δεν είναι τυχαίο ότι είχε σχεδόν 5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, είναι καλός αμυντικός και ελπίζουμε ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα ταιριάξει στο δικό μας στυλ παιχνιδιού”.

Προτού ο ΠΑΟΚ καταλήξει στην επιλογή του Jake Odum, υπήρξε αρκετή έρευνα και όπως λέει ο Νίκος Σταυρόπουλος: “Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, όσον αφορά την προσωπικότητά του και ένα παιδί που δουλεύει ακατάπαυστα, πολλές ώρες στο γήπεδο, με έξτρα ώρες προπόνησης και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πρόκειται για παιδί φιλόδοξο που θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη.

Είδα τον Odum τον περασμένο Απρίλιο στο Portsmouth κι από τότε τον παρακολουθήσαμε σαν ομάδα και στο Las Vegas, πήραμε πληροφορίες και για την παρουσία σε προπονήσεις με ομάδες του NBA και μετά από όλα αυτά, θεωρούμε ότι ταιριάζει και ο τρόπος με τον οποίο παίζει με το δικό μας στυλ και το στυλ που θέλει να έχει το παιχνίδι μας ο προπονητή μας.

Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι από κοινού, ωστόσο ο προπονητής είναι πάντα αυτός που θα πει την τελευταία κουβέντα και εμείς με τον Σούλη Μαρκόπουλο, νομίζω ότι έχουμε τον κατάλληλο προπονητή για να πάρουμε και από αυτό τον παίκτη το καλύτερο.

Ο Odum ήταν από την πρώτη στιγμή από τις βασικές μας επιλογές, σίγουρα θέλει τον χρόνο του γιατί είναι μεγάλη η διαφορά του κολεγιακού μπάσκετ από το μπάσκετ στην Ευρώπη, ωστόσο, με υπομονή και δουλειά, όπως έγινε και πέρσι με τον Cooper, πιστεύω ότι η ομάδα έχει το περιβάλλον και τον τρόπο να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα, να αφομοιώσει με σωστό τρόπο αυτά που πρέπει και στο τέλος να έχουμε έναν ακόμη καλύτερο παίκτη”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …