Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ήττα για τις Κορασίδες

Ήττα για τις Κορασίδες

turkey greece korasidon

turkey-greece-korasidon

Την πρώτη της ήττα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας γνώρισε η Εθνική ομάδα των Κορασίδων, η οποία δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία (65-58), χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία να “καθαρίσει” από σήμερα την υπόθεση πρόκριση στη β’ φάση της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια του Θάνου Σόφτση ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, αλλά η αστοχία σε συνδυασμό με το τραγικό δεύτερο δεκάλεπτο (σ.σ.: επιμέρους σκορ 16-6) επέτρεψαν στις Τουρκάλες να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, διατηρώντας το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η “γαλανόλευκη” έκανε κατάθεση ψυχής στην επανάληψη, και δη στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά όσο η Τουρκία έλεγχε με άνεση τα ριμπάουντ (50 έναντι 27) δεν μπορούσε να χάσει. Ακόμα κι αν υπέπεσε σε τριάντα (!) λάθη. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τις παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Έτσι, ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η ήττα που παρατείνει την αγωνία αναφορικά με την πρόκριση στη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 26-35, 38-47, 58-65.
ΕΛΛΑΔΑ (Σόφτσης): Τζουγκράκη 9 (1 τρίπ., 5 κλεψ.), Βιντσιλαίου 10, Τσουκαλά 3 (1), Αλεξίου 7, Κολλάτου 20 (2), Δημητριάδου, Παπαρδέλα, Γεροστέργιου 6, Αναστασοπούλου, Τσιχλάκη, Δανδουλάκη 3.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ντεμιρμπιλέκ): Πορτακάλ 5, Γιλντιζάν 1, Μάντεν, Τούτσακ 2, Κεπέντς 18 (2 τρίπ., 13 ριμπ.), Κουκουρλούο, Κουρτουλμούς, Άρι 16 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Γκιουνέρ 2, Γκουτσλού 21 (9/10 δίπ., 9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…