Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Έχασε στο φινάλε

Έχασε στο φινάλε

antetokounmpo filiko pau

antetokounmpo-filiko-pau

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η Εθνική ομάδα από την Κροατία στο τουρνουά του Πο με 68-66, με το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη  να παλεύει το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό και να γνωρίζει την ήττα στις λεπτομέρειες.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Παπανικολάου με 11 πόντους, θετική παρουσία είχαν οι Αντετοκούνμπο και Βασιλειάδης,ενώ μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το τεράστιο ταλέντο του ξεδίπλωσε ο Σάριτς για τους Κροάτες που είχαν σημαντική βοήθεια από τον Μπογκντάνοβιτς.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα, η οποία είδε τους Κροάτες να ξεκινούν πιο δυναμικά και εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από το τρίποντο, ξέφυγαν με +10 (13-3) από τα πρώτα λεπτά. Μεγάλη ζημιά προκάλεσε ο Ρούντεζ που ξεκίνησε “ζεστός” με τρία συνεχόμενα τρίποντα.

Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο ήταν αυτοί που κράτησαν επιθετικά την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στα πρώτα λεπτά, όμως, η Κροατία έβρισκε τους τρόπους να παραμένει μπροστά στο σκορ, φτάνοντας εκ νέου στα όρια της διψήφιας διαφοράς (30-21). Τα τελευταία λεπτά τη δεύτερης περιόδους ξεχώρισαν οι Βασιλειάδης και Σάριτς για Ελλάδα και Κροατία, αντίστοιχα, και έτσι διαμορφώθηκε το 36-31 του ημιχρόνου.

Πιο δυνατά μπήκε η Ελλάδα στην επανάληψη και στα μέσα της τρίτης περιόδου κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με τρίποντο του Μπουρούση (41-39). Ο Σάριτς ήταν αυτός που συνέχισε να δημιουργεί μπελάδες στην ελληνική άμυνα, ενώ και με πόντους του Ούκιτς, η Κροατία προσπέρασε εκ νέου, φτιάχνοντας και σημαντική διαφορά (59-50), εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι της Εθνικής.

Η “γαλανόλευκη” βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να πλησιάσει εκ νέου στο σκορ. Καϊμακόγλου και Παπανικολάου έκαναν την αρχή και ο Ζήσης με πέντε σερί πόντους έφερε την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής (64-62). Την απόσταση αυτή φρόντισε να καλύψει ο Μπουρούσης με δίποντο, όμως, ο Τόμιτς αποδείχθηκε ψύχραιμος από τις βολές και με 2/2 έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Κροατία. Ο Μπογκντάνοβιτς κέρδισε ακόμα δυο βολές και πρόσθεσε ισάριθμους  πόντους, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-36, 50-47, 66-68.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 9, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 11, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 9, Γιάνκοβιτς 2, Βουγιούκας 2, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 8.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 4, Άντριτς, Μπογκντάνοβιτς 10, Σάριτς 14, Ρούντεζ 9, Ούκιτς 7, Μάρκοτα 10, Λαφαγέτ 4, Μπίλαν, Χεζόνια 10, Μπάμπιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…