Έχασε, αλλά…

michaloutsos pagkosmio

michaloutsos-pagkosmio

Το εμπόδιο των ΗΠΑ αποδείχθηκε… αξεπέραστο για την Εθνική U17, η οποία ηττήθηκε στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάι. Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου “λύγισε” από την “Αστερόεσσα” (83-73), αν και πάλεψε μέχρι το τέλος, αγχώνοντας αρκετά τους Αμερικανούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε όμως νωθρά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να σκοράρουν κατά ριπάς και να “χτίσουν” μία σημαντική διαφορά που κυμαινόταν κοντά στους δέκα πόντους. Παρά μάλιστα τις προσπάθειες του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Γιώργου Παπαγιάννη (σ.σ.: αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί), η Ελλάδα δεν κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι αφού οι Αμερικάνοι είχαν πάντοτε το κάτι παραπάνω.

Έτσι, το τελικό +10 (83-73) υπέρ των ΗΠΑ ήρθε φυσιολογικά, με την Ελλάδα να ξεκινά με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά να μην αγχώνεται. Αντιμετώπισε άλλωστε το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Τα σπουδαία βρίσκονται μπροστά της…

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 37-45, 56-66, 73-83.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπανικολάου): Κόνιαρης 15 (1), Ντουζίδης 2, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης 5 (1), Μιχαλούτσος 1, Πεφάνης 5 (1), Δίπλαρος 9 (1), Σκορδάς, Καμάρας, Μουράτος 3 (1), Παπαγιάννης 16 (11 ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 16 (1 τρίπ., 7 ριμπ.).
ΗΠΑ (Σοουγουόλτερ): Μπατλ 3 (1), Ράμσεϊ, Φέργκιουσον 4, Νιούμαν 13 (2), Κινγκ 6 (1), Τζάκσον 9 (1), Τάτουμ 10, Έλενσον 6, Σουάνιγκαν 6, Τζιλς 4, Στόουν 22 (10 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…