Άλλο πρόσωπο

papanikolaou filiko slovenia

papanikolaou-filiko-slovenia

Χαμόγελα σκόρπισε η Εθνική Ελλάδας με την εμφάνισή της κόντρα στη Σλοβενία για στο τουρνουά του Κάουνας, καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 79-71, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κατσικάρη ήταν ο Παπανικολάου που είχε 20 πόντους, δείχνει να παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμος να αποτελέσει σημαντικό επιθετικό όπλο ενόψει Ισπανίας. Ικανοποίηση και από την επιστροφή του Μπουρούση ο οποίος βοήθησε σε σκορ και ριμπάουντ, αλλά και την εικόνα  του  Βασιλειάδη που πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση.

Μέρα με τη νύχτα ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Λιθουανία. Μετά από ένα γρήγορο 4-0 της Σλοβενίας, η ομάδα του Κατσικάρη ήταν καταιγιστική, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση. Ο Παπανικολάου θυμήθηκε τις εμφανίσεις του Πο και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μπουρούση, που κυριάρχησε στους αιθέρες, έβαλαν το… νερό στο αυλάκι!

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει γρήγορα σε διψήφια διαφορά (8-20), την οποία διατήρησε μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου. Στα θετικά είναι ότι ο ρυθμός της Εθνικής δεν έπεσε παρά το συχνό ροτέισον που πραγματοποίησε ο Φώτης Κατσικάρης στην πεντάδα.

Ο φρενήρης ρυθμός της Ελλάδας σταμάτησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να χαθεί και ο έλεγχος της αναμέτρησης. Οι Σλοβένοι ξεκίνησαν να ευστοχούν και έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά σε κανένα σημείο του δεκαλέπτου η Εθνική μας δεν ένιωσε να απειλείται. Μοναδική παραφωνία ήταν τα αβίαστα λάθη, τα οποία δικαιολογούνται, δεδομένου του σταδίου που βρίσκεται ακόμα η ομάδα.

Τον κακό της εαυτό θυμήθηκε η Ελλάδα με την έναρξη της τρίτης περιόδου, καθώς αδυνατούσε να βρει ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, ενώ παρουσιάστηκαν αδράνειες σε άμυνα και ριμπάουντ. Κάπως έτσι, η Σλοβενία έφτασε στο -3 (45-42), όμως, η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει με το δίδυμο Σλούκα – Μπουρούση να αναλαμβάνει δράση και την Εθνική να τρέχει σερί 7-0. Ανάλογο και το φινάλε της περιόδου, που βρήκε την Ελλάδα στο +10 (59-49).

Το ατομικό του κρεσέντο συνέχισε ο Κώστας Παπανικολάου στην τελευταία περίοδο, με την Έλληνα φόργουορντ να παίζει σε ταχύτητες… Χιούστον! Με δικούς του πόντους και ένα δίποντο του Βασιλειάδη, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 (65-49), με την Εθνική να βγάζει φάσεις βγαλμένες από τα πινακάκια του Κατσικάρη, σε ένα σημείο που οι Σλοβένοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με τρίποντα.

Κάπου εκεί επήλθε χαλάρωση στο στρατόπεδο της Εθνικής, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Σλοβενία να μειώσει στους 7 (66-59) και στον Κατσικάρη να βάλει τις φωνές για τα κακώς κείμενα που παρουσίασε η Ελλάδα.

Αυτές έπιασαν τόπο προς στιγμήν, όμως, η Σλοβενία κατάφερε να μειώσει ακόμα και στους 4 (75-71), με τον Βασιλειάδη να δίνει ανάσα με δίποντο, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο θρίλερ.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 38-30, 59-49, 79-71.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 1, Βασιλειάδης 13, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 20, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 5.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Μπάλαζιτς 10, Σλόκαρ, Πρέπελιτς 8, Μούριτς 4, Μπλάζιτς, Ζούπαν, Γκ. Ντράγκιτς 14, Ζ. Ντράγκιτς 12, Λόρμπεκ 11, Κλόμπουτσαρ 8, Νίκολιτς, Όμιτς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…