Κεντρική NBA Antetokounmpo-mania!
NBA

Antetokounmpo-mania!

antetokounmpo dunk summer league

antetokounmpo-dunk-summer league

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στο summer league του Λας Βέγκας, δείχνοντας για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό την τεράστια γκάμα του ταλέντου του. Το τεχνικό επιτελείο των Μπακς του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και ο “Greek Freak” τους έβγαλε ασπροπρόσωπους. Στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε σημείωνε μέσο όρο 17 πόντους με 46.2% εντός παιδιάς (37.5% στα τρίποντα), κατέβαζε 5.8 ριμπάουντ και μοίραζε 1.8 ασίστ.

Οι μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ έχουν… “τρελαθεί” με το potential του Έλληνα άσου και δείχνουν ενθουσιασμένοι στην εικόνα ενός παίκτη ύψους 2.10μ. που κατεβάζει μπάλα, οργανώνει το παιχνίδι, “ορμάει” στη ρακέτα, σουτάρει από μακριά και έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει έως και 4 θέσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην γνωστή ιστοσελίδα bleacherreport.com, o δημοσιογράφος Τζόναθαν Βέσερμαν χαρακτηρίζει τον Γιάννη ως “το πιο υποσχόμενο ταλέντο κάτω των 20 στο ΝΒΑ“! Επιπλεόν, καθιστά τον Αντετοκούνμπο ως τον παίκτη με το μεγαλύτερο potential από τους παίκτες μέχρι 20 ετών στο summer league και μάλιστα τον τοποθετεί πάνω από τα μεγάλα αστέρια του φετινού Ντραφτ, Άντριου Ουίγκινς, Τζαμπάρι Πάρκερ, Τζούλιους Ραντλ και Ντάντε Έξαμ μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως ” ο Πάρκερ και ο Ραντλ είναι εξαιρετικοί μόνο στον επιθετικό τομέα. Ο Αντετοκούνμπο έχει τρομακτικές αμυντικές ικανότητες και την προοπτική να μαρκάρει τέσσερις θέσεις. Ο Ουίγκινς είναι είναι αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό ταλέντο. Έχει την ικανότητα να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ με όπλο την εξωπραγματική αθλητικότητα του… αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνουμε το “ταβάνι” του. Στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει ένας νέος Τρέισι ΜακΓκρέιντι ή Πολ Τζορτζ. Το έχουμε ξαναδεί αυτό.

Αλλά δεν έχουμε δει πολλούς παίκτες σαν τον Αντετοκούνμπο. Mε το “βάθος” των ικανοτήτων του, σαν παίκτης και αθλητής, φέρνει ένα μοναδικόείδος” στο πρωτάθλημα και κανείς δεν ξέρει πραγματικά που μπορεί να φτάσει”.

Ελπίζουμε ο Γιάννης να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο “μαγικό κόσμο” και ευελπιστούμε πως η αρχή της ξέφρενης πορείας του προς την κορυφή θα ξεκινήσει από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα της “επίσημης αγαπημένης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…