Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Όλα βαίνουν καλώς”

“Όλα βαίνουν καλώς”

zobanakis1

zobanakis1

Το Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το σχεδιασμό του εν όψει της νέας αγωνστικής περιόδου, όπου θέλει να επιστρέψει στα πλέι οφ, και έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση των Τζέι Τζέι Μουρ (“Kρητικός ο Μουρ“) και Μουχάμεντ Φαγιέ (“Κοπέλι ο Φαγιέ“).

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Κωστής Ζομπανάκης, μίλησε για τα πάντα αναφορικά με την ομάδα, στον ραδιοφωνικό σταθμό “team fm 102”, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο διοικητικό ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών για πιθανές μεταγραφικές κινήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον απολογισμό της σεζόν:

“Είχαμε κακομάθει είναι η αλήθεια τον κόσμο, βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου, αφού παίξαμε ένα μπάσκετ που δεν είχαμε δει ξανά στην Α1, που στηριζόταν πάρα πολύ στην επίθεση με πιεστική άμυνα ώστε να σκοράρουμε περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο. Εμείς παίξαμε το λεγόμενο run ‘n gun στην Αμερική και δούλεψε, αφού βέβαια κάναμε μία πολύ καλή επιλογή παικτών.

Πέρυσι μας πρόλαβαν οι άλλες ομάδες. Είχαμε την εντύπωση ότι μόνο εμείς θα κάναμε τέτοιες επιλογές αλλά το υιοθέτησαν και οι άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι φυσικά έμαθαν τον τρόπο για να μας αντιμετωπίσουν και ορισμένοι από αυτούς υιοθέτησαν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αν θυμάστε ο κόουτς Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού είχε πει ότι θέλει να παίζει το μπάσκετ που αρέσει στο Ρέθυμνο, κάτι για το οποίο ένιωσα πολύ υπερήφανος εκείνη τη στιγμή.

Είμασταν, λοιπόν, αρκετά πρωτοπόροι αλλά μας “έπιασαν” στο σκάουτινγκ. Πέρυσι ήταν κάτω από τις ικανότητες του ρόστερ και εγώ δεν το είχα καταλάβει αυτό, μαθαίνοντας πολλά πράγματα μέσα από αυτή την διαδικασία.

Σήμερα μπορείς να κάνεις σκάουτινγκ μέσω ίντερνετ και ενός προγράμματος που “τρέχουμε” με τον βοηθό προπονητή Σταύρο Μυκονιάτη, το οποίο σου επιτρέπει να δεις πάνω από δύο χιλιάδες παίκτες. Αυτό που δεν μπορείς να δεις είναι η αντίδραση των παικτών κάτω από πολύ μεγάλη πίεση.

Ένα παράδειγμα είναι ο Κένι Γκάμπριελ ο οποίος στα παιχνίδια εντός, βλέπαμε εκπληκτικά πράγματα και στα εκτός, όπου υπήρχε η πίεση της κερκίδας, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Είμαστε μία περιφερειακή ομάδα η οποία δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί συνεχώς. Είμαστε θύματα των επιτυχιών μας διότι παίρνοντας καλούς παίκτες, αν αποδόσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν θα τους χάσουμε αμέσως. Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τέτοιους παίκτες για δύο χρόνια στην ομάδα”.

Για τη μεταγραφή του Μουχάμεντ Φαγιέ:

“Αν συγκρίνουμε τον Γκάμπριελ με τον Φαγιέ θα καταλάβουμε ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Είναι δύο ψηλά κορμιά με έφεση στα ριμπάουντ, αρκετά ευκίνητοι και καλοί μπλοκέρ.

Η διαφορά είναι ότι ο Φαγιέ έρχεται έχοντας εμπειρία από τα ελληνικά γήπεδα. Είναι μία πολύ καλή μεταγραφή. Τον είδαμε όλοι πέρυσι στο Ρέθυμνο και μας εντυπωσίασε”.

Για το σχεδιασμό της υπόλοιπης ομάδας:

“Ξεκινήσαμε με την ιδέα να κάνουμε το κλασσικό σχήμα όπου στις θέσεις “1”, “2” και “4”, “5” να πάρουμε Αμερικανούς αθλητές γιατί στη θέση 3 μπορείς να βρεις κάποιον καλό Έλληνα ή κοινοτικό. Όμως, στη θέση 4 βρήκαμε αρκετά γρήγορα τον Φαγιέ και μετά προέκυψε ένα τριάρι που ανακοινώσαμε τις προηγούμενες ημέρες, τον Μουρ, ο οποίος ήταν αρκετά φθηνός για την ποιότητα του και έτσι εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις και προσπαθούμε να κλείσουμε ένα δεινό σκόρερ στη θέση “2”. Αυτό που έχουμε δει στην αγορά είναι ότι αθλητικά πεντάρια υπάρχουν μόνο στην αμερικανική αγορά οπότε προς τα εκεί θα κινηθούμε ψάχνοντας ταυτόχρονα και ένα κοινοτικό πλέι-μέικερ.

Από τους Έλληνες παραμένουν στην ομάδα οι Καλαμπόκης, Κουμπούρας και ο Σίνης και ψάχνουμε άλλο ένα παιδί στην ηλικία του Γιάννη. Θέλουμε, λοιπόν οκτώ παίκτες πρώτης γραμμής, τρεις φερέλπιδες νέους που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και δύο με τρεις αθλητές από την Κρήτη όπως ο Μάρκος Δουλγεράκης και ο Γιάννης Παναρετάκης.

Θέλουμε να δώσουμε βάση στα παιδιά, όχι μόνο του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης. Το θέμα των ακαδημιών με ενδιαφέρει πάρα πολύ όπως και το γηπεδικό και για αυτό σιγά σιγά προσπαθούμε να υλοποιήσουμε κάποιους από αυτούς τους στόχους. Δεν μπορούν να γίνουν όλα γρήγορα”.

Για την προσπάθεια του συλλόγου να εισχωρήσει σε μία κοινωνική προσπάθεια μέσω του προγράμματος “Ρέθυμνο Assist”:

“Δουλέψαμε πολύ ένα χρόνο τώρα για να φτιάξουμε αυτό το κομμάτι. Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις καινούρια εγχειρήματα, όμως στο Ρέθυμνο ο κόσμος είναι πολύ δεκτικός και μπορεί να αγκαλιάσει πιο εύκολα αυτή την προσπάθεια.

Εμείς σαν ομάδα μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης, γνώσεις γύρω από την σωματική και πνευματική άσκηση πάντα μέσα από το μπάσκετ και να ωθήσουμε αυτά τα παιδιά στον εθελοντισμό. Θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο μήνα πιο συγκεκριμένα η δράση αυτής της προσπάθειας”.

Για την παραφιλολογία που υπάρχει γύρω από την ομάδα και για ενδεχόμενες αποχωρήσεις κάποιων μετόχων:

Δεν θα φύγει κανείς σε ότι έχει να κάνει με τους μετόχους ούτε έχω προτείνει κάποια εκκαθάριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι σε μία ομάδα που έχει πάρα πολύ δουλειά, είδα ότι κάνοντας συμβούλιο για τα πιο απλά πράγματα μέσα στην ομάδα, καθυστερούμε για τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Πρότεινα, λοιπόν, να κάνουμε ένα πιο ευέλικτο σχήμα οπου θα έχουμε μία ολιγομελή διοίκηση η οποία θα ασχολείται καθημερινά, εθελοντικά, με τα λιγότερο σημαντικά θέματα και μετά μία μετοχική βάση που θα αποτελείται από τους πιο παλιούς μετόχους που είναι κοντά στην ομάδα αλλά και κάποιους καινούριους που θέλουν να εισέλθουν, στην οποία θα απολογείται αυτό το μικρό σχήμα.

Θα υπάρχει, δηλαδή, μία μικρή διοικούσα επιτροπή που θα τρέχει τα καθημερινά θέματα της ομάδας αλλά, παράλληλα, τις μεγάλες αποφάσεις και την πολιτική της ομάδας θα την καθορίζουν οι μέτοχοι.

Προχωράμε όλοι μαζί. Η αλλαγή είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει θέμα ότι θα μείνει κάποιος έξω. Ο Γιώργος Μαμαλάκης και ο Νίκος Σαραντινός, που έχουν ακουστεί πολλά για το αν θα μείνουν ή θα φύγουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα ότι θα φύγουν. Είμαστε όλοι μέλη αυτής της ομάδας και θα παραμείνουμε. Στηρίζουμε όλοι μαζί ένα καινούριο μοντέλο διοίκησης”.

Για τα οικονομικά θέματα της ομάδας:

“Προς θεού. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν αξίζουν καν διάψευσης τέτοια κουτσομπολιά. Αν υπήρχε θέμα ο πρώτος που θα είχε φύγει θα ήμουν εγώ. Απλά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν μπορείς πια να φτιάξεις του χρόνου αυτά που έπρεπε να είχες φτιάξει πέρισυ. Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο είναι απόλυτα κατοχυρωμένo από κάθε άποψη.

Όλα βαίνουν καλώς. Υπάρχουν κάποιες τυπικές διαδικασίες που πρέπει να τηρήσεις αλλιώς όλο το εγχείρημα σου κινδυνεύει. Πρέπει να προχωράμε γνωρίζοντας ότι τα τυπικά θέματα τα έχουμε κάνει”.

Για τις πιθανές μεταγραφές των Ούρος Ντούβνιακ και Άκη Καλλινκίδη:

“Τον Ούρος πλέον δεν τον αντέχει το πορτοφόλι μας αλλά δεν είναι μία μεταγραφή που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Για τον Άκη είναι θέμα ρόστερ. Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα αλλά έχει να κάνει με το θέμα που είπα προηγουμένως, για το πόσο θέλουμε να επενδύσουμε στο καινούριο πλάνο με νέους παίκτες.

Όπως και με τον Νταμίρ, έχουμε κρατήσει παίκτες πολλά χρόνια, τους έχουμε προσφέρει πολλά όπως και αυτοί σε εμάς, τους έχουμε προτείνει πόστα όπως έγινε με τον Γιώργο Κούμουλο. Όταν συναναστρέφεσαι ανακαλύπτεις πραγματικά διαμάντια που βλέπεις ότι μπορείς να στηριχτείς πάνω τους και από άλλες θέσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…