Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Τελικός” με Μαυροβούνιο

“Τελικός” με Μαυροβούνιο

papagiannis serbia efivon

papagiannis-serbia-efivon

Σε αγώνα ζωής και θανάτου εξελίσσεται πλέον η αυριανή αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο για την Εθνική ομάδα των Εφήβων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε σήμερα απέναντι στη Σερβία (74-69) και καλείται να πάρει τη νίκη επί της ομάδας του Ντράγκαν Ράντοβιτς για να προκριθεί στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας.

Έτσι, πήγε στράφι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μήτογλου, που πάλευε με τα θηρία της Σερβίας καθώς ο 18χρονος φόργουορντ/σέντερ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 26 πόντους (με 6/9 δίπ., 1/1 τρίπ., 11/14 βολ.), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κοψίματα.

Στο πρώτο μέρος, η Ελλάδα είχε ως επί το πλείστον το πάνω χέρι στον αγώνα. Κι αυτό γιατί μπορούσε να προστατεύσει το καλάθι της και, παράλληλα, να εκμεταλλευτεί την επιπολαιότητα της Σερβίας, οι παίκτες της οποίας έκαναν ουκ ολίγα λάθη (σ.σ.: δέκα μέχρι την ανάπαυλα).

Στα θετικά όμως υπήρχε και η επιθετική ικανότητα, και δη πλουραλισμός που επέτρεπε στους περισσότερους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να σκοράρουν και να διατηρούν τη “γαλανόλευκη” μπροστά στο σκορ. Με μπροστάρη τον Κωνσταντίνο Μήτογλου, που είχε καταφέρει τόσο να “πληγώσει” τη σερβική άμυνα, όσο και να κερδίσει τις περισσότερες μάχες στα ριμπάουντ.

Όσο όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν άστοχο από την περιφέρεια (σ.σ.: 1/7 μέχρι το 20ο λεπτό), τόσο οι “πλάβι” διατηρούνταν μέσα στο παιχνίδι, ελπίζοντας πως στο τέλος θα χαμογελάσουν.

Όπως κι έγινε, αφού η Ελλάδα δεν μπορούσε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ. Όποτε ξέφυγε, δείχνοντας πως έχει τον πλήρη έλεγχο, ερχόταν ένα μικρό κενό διάστημα στην επίθεση (κυρίως) που επέτρεπε στη Σερβία να αντεπιτεθεί και να δηλώσει “παρών” στο παιχνίδι.

Το χειρότερο “μπλακ άουτ” όμως ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Στο τέλος της αναμέτρησης. Τότε που το +4 (66-62) του 38ου λεπτού “έκανε φτερά” αφού ο Στεφάν Πένο ανέλαβε δράση σκοράροντας κατά ριπάς και δίνοντας, εν τέλει, τη νίκη στην ομάδα του (74-69), που την φέρνει “αγκαλιά” με την πρόκριση στην οκτάδα.

Όσο για την Ελλάδα; Η νίκη επί του Μαυροβουνίου είναι μονόδρομος προκειμένου να μην χρειαστούν… άλλοι παράγοντες (βλ. ήττες Ισπανών και Βόσνιων) για να έρθει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-32, 50-52, 69-74.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1 τρίπ., 12 ριμπ., 2 κοψ.), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 5, Μπιλλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2).
ΣΕΡΒΙΑ (Μπούτσαν): Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Όστοϊτς 2, Τζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…