Κεντρική NBA Τα πλάνα των Πέλικανς
NBA

Τα πλάνα των Πέλικανς

jameer nelson

jameer-nelson

Την Τρίτη κλείνουμε μια βδομάδα από την αρχή της free agencyκαι οι Πέλικανς έχουν εμφανιστεί, μέχρι στιγμής, εξαιρετικά πράοι και νωχελικοί. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχουν ήδη ξεκινήσει να ενισχύονται οι “Πελεκάνοι” έχουν κάνει λίγα πράγματα αν και τα μέτωπα είναι πολλά.

Έχουν συμφωνήσει βέβαια  εδώ και μερικές βδομάδες με τους Ρόκετς για να πάρουν τον Ομέρ Άσικ αλλά η ανταλλαγή δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τη λίγκα καθώς παραμένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες. Τα 8.3 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία θα βαρύνει το σάλαρι καπ ο Τούρκος σέντερ είναι πολλά και η ομάδα της Νέας Ορλεάνης θα χρειαστεί να προβεί σε κάποιες ανταλλαγές προκειμένου για να ξεφορτωθεί κάποια “βαριά” συμβόλαια και να κλείσει ταυτόχρονα “τρύπες” στο ρόστερ.

Οι τρεις παίκτες που έχουν βγάλει στο “σφυρί”, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, είναι οι Έρικ Γκόρντον, Όστιν Ρίβερς και Αλέξις Αζινκά. Το συμβόλαιο του πρώτου (30.2 εκατ. για δύο ακόμα χρόνια) είναι αυτό που θέλουν να ξεφορτωθούν διακαώς οι άνθρωποι της ομάδας αλλά δύσκολα θα βρεθεί ομάδα διατεθειμένη να το καλύψει. Αντιθέτως, πιο εύκολο φαίνεται να παραχωρηθεί ο Ρίβερς αλλά οι “Πελεκάνοι” επιθυμούν να τον κρατήσουν καθώς ο 21χρονος γκαρντ συνδυάζει νιάτα με ποιοτική συνεισφορά (7.7 π.-1.9 ρ.-2.3 ασ.).

Από κει και πέρα, πρωταρχικός τους στόχος είναι η παραμονή του Άντονι Μόροου. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ έκανε opt out από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου καθώς μετά τη μεστή χρονιά που έκανε με 8.4 πόντους (και το τρομερό 45% στα τρίποντα) και τα 1.8 ριμπάουντ αξιώνει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περισσότερες από τα 1.27 εκατομμύρια που προβλέπονταν με το αρχικό. Ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει, όπως ακούγεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κοντά στα 3 εκατ. ετησίως ένα ποσό που για να καλύψουν οι Πέλικανς πρέπει να ελαφρύνουν το σάλαρι καπ.

Γι’ αυτό αναμένεται να κινηθούν περισσότερο προς τη λογική των ανταλλαγών παρά της απόκτησης κάποιου free agent. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα κάνουν “άνοιγμα” στην αγορά των ελεύθερων παικτών ακούει στο όνομα, Τζαμίρ Νέλσον. Ο βετεράνος γκαρντ, που αποχαιρέτησε ύστερα από μια δεκαετία το Ορλάντο, θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τους Πέλικανς και θα προσδώσει την απαραίτητη εμπειρία στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης. “Κρούση” πάντως θα γίνει εφόσον και αν παραχωρηθεί ο Ρίβερς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…