Κεντρική Ασίστ Shadow Σύλλογο στη μνήμη του

Σύλλογο στη μνήμη του

amerikanos aspromavri

amerikanos-aspromavri

Η κυρία Πέπη Αμερικάνου πρωτοτυπεί, αλλά υπάρχει λόγος. Ιερός λόγος. Δεν αποτελεί μια φεμινιστική έξαρση της στιγμής. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eBasket η σύζυγος του αείμνηστου αρχηγού της ΑΕΚ, Γιώργου Αμερικάνου, προτίθεται να συστήσει Σύλλογο Γυναικών των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος!

Η κυρία Αμερικάνου εξηγεί τι ακριβώς σκέφτεται και κάνει κάλεσμα προς όλες όσες γυναίκες αθλητών επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Η κυρία Αμερικάνου δήλωσε:

“Με αφορμή την περιπέτεια του Γιώργου προβληματίστηκα για πολύ καιρό, σκέφτηκα, αποφάσισα. Να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για την ίδρυση ενός συλλόγου γυναικών πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος θα έχει ως αντικειμενικό στόχο πρωτίστως τον σεβασμό των συζύγων μας, που έδωσαν την ψυχή τους και τη ζωή τους για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και την στήριξή τους.

Θέλω να ενώσουμε τις φωνές μας για να μας ακούσει η Πολιτεία, η Ομοσπονδία και όποιοι άλλοι φορείς γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Κάνω αυτή την προσπάθεια στη μνήμη του Γιώργου Αμερικάνου, που είχε το θείο χάρισμα να βοηθά όλο τον κόσμο”.

Και συμπλήρωσε: “Η περιπέτεια του Γιώργου με έκανε δυνατότερη. Θεωρώ, ότι αποτελεί ελάχιστο καθήκον μου να συμβάλλω με τις όποιες δυνάμεις μου στην δημιουργία αυτής της παρέας των συζύγων αθλητών, ώστε να πολεμήσουμε μαζί για όσα δικαιούμαστε.

Καλώ, λοιπόν, όσες γυναίκες επιθυμούν ανεξάρτητα από τον σύλλογο που αγωνίστηκαν οι άνδρες τους, να παλέψουμε για όσα ανέφερα, επειδή δεν έχω άλλη δυνατότητα επικοινωνίας, να βρουν τρόπο να με προσεγγίσουν για να υλοποιήσουμε τα παραπάνω. Σας ευχαριστώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…