Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πόνεσε, αλλά νίκησε

Πόνεσε, αλλά νίκησε

charalampopoulos joy spain efivon

charalampopoulos-joy-spain-efivon

Τρίτη και φαρμακερή
Μπορεί να χρειάστηκε δύο παρατάσεις και να “έφτυσε αίμα”, αλλά αυτό που μετράει είναι πως η Εθνική ομάδα των Εφήβων επιβλήθηκε της Ισπανίας (89-85) στον πρώτο της αγώνα για τη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, είδε τους “φούριας ρόχας” να παίρνουν… παράταση ζωής δύο φορές, αλλά στο τέλος ήταν αυτό που χαμογέλασε.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η αστοχία στα τρίποντα ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” της Ελλάδας. Γι αυτό και δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολλή ώρα το μικρό προβάδισμά που είχε αποκτήσει (8-13 στο 7’). Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σούταρε με 2/11 πίσω από τη γραμμή των 6μ75 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μία κατάσταση που επαναλήφθηκε καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε την Ισπανία στο +3 (32-29), την ίδια ώρα που η Ελλάδα σούταρε με απογοητευτικά ποσοστά. Σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως παρουσιαζόταν αρκετά δυνατή στην άμυνα.

Στην επανάληψη, το γεγονός πως για μεγάλο διάστημα οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ασχολήθηκαν περισσότερο με τα σφυρίγματα των διαιτητών παρά με τον αγώνα έδειξε να στοιχίζει. Η Ισπανία διατηρούταν μπροστά στο σκορ, αποκτώντας μάλιστα αέρα έντεκα πόντων στο 32ο λεπτό (56-45).

Εκεί όπου όμως όλα έμοιαζαν χαμένα, η ηγετική εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (σ.σ.: αγωνίστηκε και στα πενήντα λεπτά του αγώνα!) σε συνδυασμό με τα περιφερειακά σουτ που αυτή τη φορά έβρισκαν στόχο, έφεραν την Ελλάδα σε θέση οδηγού. Οι “φούριας ρόχας” κατάφεραν όμως να εκμεταλλευτούν τα συνεχόμενα λάθη της “γαλανόλευκης” και να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, τα… λάθη συνεχίστηκαν. Σε υπερθετικό βαθμό. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, αλλά η αδράνειά τους στα τελευταία δευτερόλεπτα επέτρεψε στους Ισπανούς να ευστοχήσουν από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και να αποκτήσουν ακόμη μία ευκαιρία για τη νίκη.

Το θρίλερ όμως δεν θα είχε συνέχεια. Ο Γιώργος Παπαγιάννης “σκέπασε” τα καλάθια, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν ψύχραιμος και ο Δημήτρης Σταμάτης ευστόχησε σε ένα “μεγάλο” σουτ 40’’ πριν το τέλος, δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων και μαζί τη νίκη στην Ελλάδα (89-85).

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά και περιμένει αύριο τη Σερβία (29/07, 18:30) για να βάλει τις βάσεις της παρουσίας της στους “8” του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-29, 51-43, 65-65κ.α., 75-75α’ παρ., 85-89.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Κουσπινέρα): Γκάγκο 2, Γκαγιάρδο 6 (2), Ιτούρια 2, Όροζ, Γκαρσία 17 (1), Αλόνσο 29 (1), Μαρτίνεζ 7 (1), Χιμένεζ 4, Ντίαζ 2, Μεντιόλα 2, Σορόλα 2, Σίμα 12 (17 ριμπ.)
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 2, Κόνιαρης 10 (1), Κώττας 1, Οικονομόπουλος 10 (2), Μήτογλου 5 (1), Μουράτος 1, Μπιλλής, Σταμάτης 31 (4), Παπαγιάννης 4 (14 ριμπ., 6 κοψ.), Χαραλαμπόπουλος 25 (2 τρίπ., 18 ριμπ., 6 ασ., 3 κοψ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…