Κεντρική Διεθνή Παρέμεινε “νυχτερίδα”

Παρέμεινε “νυχτερίδα”

sato valencia

sato-valencia

Η Βαλένθια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα την ερχόμενη σεζόν και θα έχει μαζί της και τον Ρομέιν Σάτο ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ισπανική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 33χρονος φόργουορντ μετακόμισε στις “νυχτερίδες” το περσινό καλοκαίρι από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά “όπλα” στη “φαρέτρα” του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Σάτο κατέκτησε το Eurocup με την Βαλένθια ενώ έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση των πλέι οφ της Liga Endesa όπου οι Βαλενθιάνοι αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα.

Η συμμετοχή της Βαλένθια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε συνδυασμό με την εμπειρία του Κεντροαφρικανού άσου έπαιξαν το ρόλο τους ώστε ο Σάτο να παραμείνει “νυχτερίδα”. Άλλωστε ο Σάτο έχει φάει με το… κουτάλι την Ευρωλίγκα, κάποτε με τη φανέλα της Σιένα και μετά με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο πήρε και το τρόπαιο το 2011.

Ο έμπειρος φόργουορντ έδωσε το “παρών” σε 42 αγώνες για το πρωτάθλημα Ισπανίας έχοντας μέσο όρο 11,1 πόντους και 5,9 ριμπάουντ και σε 24 ματς για το Eurocup με μέσο όρο 9,3 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Παράλληλα η Βαλένθια κινείται στην… αγορά για να βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Όλιβερ Λαφαγιέτ στην περιφερειακή της γραμμή.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι “νυχτερίδες” κοιτάζουν προς τη μεριά του ΝτεΜάρκους Νέλσον, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα τη φετινή σεζόν ενώ ρίχνουν κλεφτές “ματιές” και προς τον Ντοντάγιε Ντρέιπερ για τον οποίο θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους όταν μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…