Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ομιλείτε… ιταλικά

Ομιλείτε… ιταλικά

tsalmpouris efivon

tsalmpouris-efivon

Μπορεί να μην είχε το άγχος της… αποτυχίας στο σημερινό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελλάδα να πάρει τη νίκη (72-57) και μαζί την τρίτη θέση στον όμιλό της. Η Εθνική ομάδα των Εφήβων έκανε αυτό που έπρεπε και πλέον περιμένει την Ιταλία, η οποία ηττήθηκε την ίδια ώρα από την Κροατία (81-65) και κατέληξε στην “αγκαλιά” της “γαλανόλευκης”.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ποιος ήταν το αφεντικό. Κυρίως γιατί οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έλεγχαν πλήρως τα ριμπάουντ (με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που είχε μαζέψει εφτά ως το τέλος της α’ περιόδου), την ίδια ώρα που ο Γιώργος Τσαλμπούρης πραγματοποιούσε την καλύτερή του εμφάνιση στη διοργάνωση.

Ο ύψους 2μ15 φόργουορντ “σκότωσε” το Μαυροβούνιο από την περιφέρεια όντας απόλυτα εύστοχος στο πρώτο μέρος (3/3), κάτι που επέτρεψε στην Ελλάδα να “οικοδομήσει” μία σημαντική διαφορά που έφτασε ακόμα και σε επίπεδα νταμπλ σκορ (28-14) στα μέσα του β’ δεκαλέπτου.

Ο Πέταρ Πόποβιτς πάλευε προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, αλλά όσο ήταν ένας εναντίον πολλών δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα. Γι αυτό άλλωστε η “γαλανόλευκη” πήγε στα αποδυτήρια έχοντας αέρα δεκατεσσάρων πόντων (41-27), αποκτώντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη και την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Ένα προβάδισμα που ουδέποτε αμφισβητήθηκε στην επανάληψη. Το Μαυροβούνιο έδειχνε πως απλά δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, πράγμα που επέτρεψε στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να διατηρηθεί σχεδόν αβίαστα μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το τελικό +15 (72-57) δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η πλήρης απεικόνιση του τι έγινε εντός παρκέ. Η ψυχολογία των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βελτιώθηκε και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στη “σκουάντρα ατζούρα”.

Μεσολαβεί βέβαια μία ημέρα ξεκούρασης πριν το πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό που θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο ή όχι.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 27-41, 43-57, 57-72.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ράντοβιτς): Άντελιτς 2, Τσβόροβιτς, Κριβοκάπιτς 3, Ραντούνοβιτς 4, Χαντζιμπέγκοβιτς 3 (1), Πόποβιτς 17 (1), Μπάσοβιτς 14 (1), Νίκολιτς 3, Ίλιτς 6 (1), Ντόζιτς 5 (1).
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 3 (1), Κώττας 4, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 9, Μουράτος 2, Τσαλμπούρης 16 (4), Μπιλλής 2, Σταμάτης 15, Παπαιγάννης 6, Χαραλαμπόπουλος 15 (3 τρίπ., 15 ριμπ., 4 κλεψ., 2 κοψ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…