Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ντόμινο ελέω Καλάθη

Ντόμινο ελέω Καλάθη

nelson zisis erithros asteras unics

nelson-zisis-erithros-asteras-unics

Καλός ο Νικ Καλάθης, αλλά δεδομένης της δυσκολίας που υπάρχει στην απόκτησή του ο Παναθηναϊκός κοιτάζει κι άλλες περιπτώσεις παικτών. Όπως αυτή του ΝτεΜάρκους Νέλσον του Ερυθρού Αστέρα. Ενός παίκτης που γνωρίζουν καλά στο “τριφύλλι” από τις μονομαχίες τους με τους Σέρβους, αλλά ο οποίος δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον ομογενή γκαρντ.

Ο λόγος; Ουσιαστικά αποτελεί την εναλλακτική των “πρασίνων” σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για την επιστροφή του Νικ Καλάθη στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι δεδομένο! Ο Αμερικανός γκαρντ απασχολεί μεν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά όσο αυτοί αναμένουν τη στάση των Μέμφις Γκρίζλις, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις μαζί του.

Η λογική μάλιστα λέει πως ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα έρθει στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί έχει χαμηλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ (ειδικά με βάση την προσφορά του), το οποίο όμως γίνεται ακόμα… χαμηλότερο λόγω της τιμωρίας του, η οποία θα του κοστίσει τόσο αγωνιστικά (σ.σ.: έχει να εκτίσει ακόμη δεκατρία παιχνίδια) όσο και οικονομικά αφού θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να μεγαλώνει λιγότερο απ ότι υπολόγιζε (700 χιλ. δολάρια).

Η πρόθεση του ιδιοκτήτη των Μέμφις Γκρίζλις, Ρόμπερτ Πέρα, είναι άλλωστε να μην πληρώσει τον φόρο πολυτελείας τη νέα χρονιά. Όπερ και σημαίνει πως δεν προτίθεται να τον αποδεσμεύσει (πληρώνοντας όμως το συμβόλαιό του) και εν συνεχεία να πάρει στη θέση του κάποιον άλλον παίκτη γιατί αυτό θα σημάνει την επιβάρυνση του salary cap της ομάδας.

Η μοναδική περίπτωση να αποχαιρετήσει το Μέμφις ο Νικ Καλάθης είναι μέσω κάποιας ανταλλαγής στην οποία θα εμπλακούν αρκετές ομάδες και εν συνεχεία να μείνει ελεύθερος από την ομάδα στην οποία θα καταλήξει. Κάτι που σε αυτή τη φάση μοιάζει δύσκολο έως αδύνατο.

Έτσι, γίνεται σαφές πως ο ΝτεΜάρκους Νέλσον θα αναγκαστεί να… περιμένει στο ακουστικό του για αρκετό καιρό ακόμα. Εκτός κι αν στον Παναθηναϊκό αποδεχθούν πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του ομογενούς γκαρντ και “τρέξουν” τις διαδικασίες για την απόκτηση του πλεϊμέικερ του Ερυθρού Αστέρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…