Κεντρική Διεθνή Με τις ευλογίες του Καλάθη

Με τις ευλογίες του Καλάθη

malcom delaney galatasaray bayern dunk

malcom-delaney-galatasaray-bayern-dunk

Είναι πλέον και επίσημο… Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Αμερικανό γκαρντ να αφήνει τη Μπάγερν Μονάχου μετά από ένα χρόνο παρουσίας στη Γερμανία.

Ο Ντιλέινι που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ομάδα που θα αγωνιστεί στο Eurocup την ερχόμενη σεζόν. Όμως η πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν ασυναγώνιστη σε οικονομικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς ο 25χρονος γκαρντ θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη ρωσική ομάδα.

Τις εξελίξεις πρόλαβε ο πρόεδρου του συλλόγου, Αντρέι Βέντιτσεφ, με δηλώσεις του σε ρωσικά ΜΜΕ, όπου παραδέχτηκε τη συμφωνία με τον Ντιλέινι (“Στην Κουμπάν ο Ντιλέινι“). Ο Αμερικανός άσος πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Μπάγερν με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας.

Οι “Βαυαροί” εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση στην οποία ευχαρίστησαν τον Ντιλέινι για τη συνεργασία και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στην καριέρα του. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε με τις ευλογίες του Νικ Καλάθη ο οποίος μέσω twitter συνεχάρη τον Ντιλέινι για την απόφασή του να μετακομίσει στη Ρωσία.

Ο εκρηκτικός γκαρντ τελείωσε τη σεζόν έχοντας μέσο όρο 12 πόντους και 4,2 ασίστ σε 47 αγώνες για το πρωτάθλημα Γερμανίας και μέσο όρο 13,9 πόντους και 4,5 ασίστ σε 24 ματς για την Ευρωλίγκα.

Διπλό “αντίο” στη Λοκομοτίβ

Παράλληλα η άφιξη του Μάλκολμ Ντιλέινι συνοδεύτηκε από ένα διπλό “αντίο” στη Λοκομοτίβ αφού παρελθόν αποτελούν ο Μάρκους Ουίλιαμς και ο Βαλερί Λικχοντέι. Ο Αμερικανός γκαρντ και ο Ρώσος φόργουορντ δεν υπολογίζονταν από τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς με συνέπεια να αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες.

Ο Ουίλιαμς είχε μέσο όρο 10,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ σε 23 αγώνες για την βαλτική λίγκα και μέσο όρο 7,3 πόντους και 3,8 ασίστ σε 24 ματς για την Ευρωλίγκα.

Από την άλλη ο Λικχοντέι ο οποίος βρίσκεται στο “στόχαστρο” της Ούνικς Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη μέτρησε μέσο όρο 6,9 πόντους και 1,5 ριμπάουντ σε 24 παιχνίδια για την βαλτική λίγκα και μέσο όρο 5,9 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 21 ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…