Κεντρική Διεθνή “Μεγάλη ευθύνη”

“Μεγάλη ευθύνη”

itoudis cska new

itoudis-cska-new

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν από λίγες μέρες και ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη την πρόταση της “ομάδας του στρατού”.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάνβιτ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό sentra 103,3 όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ΤΣΣΚΑ, στο επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον Παναθηναϊκό αλλά και στην παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Ακόμη είμαστε στην διαδικασία του καταρτισμού της ομάδας, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετές οι υποχρεώσεις που υπάρχουν. Προφανώς είναι μεγάλη τιμή όταν σε καλεί ένας τέτοιος σύλλογος, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλη ευθύνη, λόγω του ονόματος, της ιστορίας, αλλά και του οργανισμού που έχει αυτό το κλαμπ.

Εμείς θα θέλαμε να είμαστε έτοιμοι χθες, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς η διαδικασία του χτισίματος της ομάδας το καλοκαίρι, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας μετέπειτα”.

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών που δουλεύουν ή έχουν δουλέψει σε ομάδες του εξωτερικού: “Προφανώς αυτή η ερώτηση απευθύνεται περισσότερο στους ιδιοκτήτες των σωματείων, αλλά μπορώ να πω πως το επίπεδο του Έλληνα προπονητή είναι πάρα πολύ υψηλό. Τα αποτελέσματα της εργασίας που έχει κάνει ο Έλληνας προπονητής αμείβονται. Η εργατικότητα, η μεθοδικότητά του είναι μερικά από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει”.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Προφανώς ο αντίπαλος είναι για 40 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Η αντιπαλότητα έμεινε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, μεταξύ δύο ομάδων που θέλουν να κερδίσουν. Η φιλία και η σχέση μας είναι τόσο δυνατές που και πριν και μετά ήμασταν μαζί. Το πρώτο παιχνίδι ήταν λίγο περίεργο, διότι μετά από τόσα χρόνια μαζί ήρθαμε αντιμέτωποι”.

Για το πώς έφυγε από τη Μπάνβιτ: “Δεν ήταν διαζύγιο αυτό που έγινε με τη Μπάνβιτ. Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Είχα συμβόλαιο με την ομάδα της Μπάνβιτ. Η έξοδος από το συμβόλαιο πραγματοποιήθηκε μετά από συναίνεση του προέδρου της ομάδας, από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ έκανε την κρούση της. Στον κόσμο μας υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Εγώ μπορώ να πω πως ο τουρκικός λαός μας εκτιμά και μας σέβεται σε μέγιστο βαθμό”.

Για την γνωριμία του με τον “Ζοτς”: “Το 1992 ήμασταν στο Άκερνοτς σε ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά, όπου συμμετείχαν και η Ζάγκρεμπ και η Μπανταλόνα και από τότε άρχισε η γνωριμία μας μαζί του. Το επόμενο καλοκαίρι με κάλεσε στον Παναθηναϊκό“.

Για τον Παναθηναϊκό: “Να επαναλάβω για ακόμη μια φορά πως όχι απλά με έχει βοηθήσει ο Παναθηναϊκός αλλά αισθάνομαι ευγνώμων για όλα όσα μου έχει προσφέρει, για την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί τα 13 χρόνια. Ζήσαμε εξαιρετικές, μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό και για το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η συνεργασία μου εκεί ήταν άριστη και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όλους, για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, για τον Ζέλικο, για τους παίκτες, για τον κόσμο για όλους”.

“Όσον αφορά στο μέλλον, δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να κάνει σχόλια. Εύχομαι τα καλύτερα και η πορεία του Παναθηναϊκού δείχνει ότι προς τα εκεί τείνει. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως είναι τεράστιος σύλλογος, από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην Ευρώπη“.

Για τον Γκάλη με αφορμή την παρουσία της ΤΣΣΚΑ στο τουρνουά που θα οργανώσει ο Αρης: “Όλοι ξέρουμε πως ο Νίκος Γκάλης είναι η αφορμή για πολλούς από εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Μετά το 1987 και τον άθλο που συντελέστηκε, ο Γκάλης αποκάλεσε την αφορμή για πολλούς αθλητές και προπονητές να ασχοληθούν με το άθλημα. Η παρουσία του στον Άρη και στο ελληνικό μπάσκετ αποτελεί τεράστια τιμή για όλους μας, αλλά περισσότερο για τον Άρη. Εμείς αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της ΚΑΕ Άρης με μεγάλη ευχαρίστηση και θα δώσουμε το παρών στο τουρνουά. Ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να βρεθεί στο γήπεδο”.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: “Καταρχήν θα πρέπει να δούμε την τελική μορφή της ομάδας, αλλά οι σκέψεις, οι ευχές και οι επιθυμίες όλων μας είναι με την Εθνική ομάδα και ευχόμαστε σε όλους τους συντελεστές καλή επιτυχία. Πρωταρχικά όμως θα πρέπει να συντονιστεί το ρόστερ, οι κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή με βάση όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο”..

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…