Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Και τώρα… τελικός παραμονής

Και τώρα… τελικός παραμονής

karabatsa neanidon

karabatsa-neanidon

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα η Εθνική Νεανίδων επιβλήθηκε της Σουηδίας με 51-46 και χρειάζεται πλέον μία νίκη προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο τη Λιθουανία και αν κατακτήσει το ροζ φύλλο τότε θα καταλάβει την 13η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και θα “σωθεί”.

Κατά τα άλλη η ομάδα του Ευριπίδη Μελετιάδη έφτασε δίκαια στη νίκη, αφού είχε την πρωτοπορία στο σκορ σε όλο τον αγώνα. Η “γαλανόλευκη” ξεκίνησε με… φόρα στο ματς, προηγήθηκε με 9-3 στο 7’ και με “όπλο” την άμυνα διατήρησε την αντίπαλό της στους 5 πόντους και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 14-5. Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στη δεύτερη περίοδο ενώ με καλάθι της Χρυσούλας Κυλαζίδου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους (20-5) στο 16’.

Η Σουηδία πέτυχε το πρώτο της καλάθι σε αυτό το δεκάλεπτο στο 16’. Ακολούθησε ένα σερί 10-0 της ομάδας της Τζοάνα Έρικσον το οποίο έριξε τη διαφορά στους 6 πόντους (22-16), 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου που ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 24-16.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε κάτι, αντίθετα η διαφορά κρατήθηκε σε διψήφια επίπεδα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 42-32 στο 30’. Κάπου εκεί όμως η Εθνική Νεανίδων “κόλλησε”, έμεινε περίπου 9 λεπτά χωρίς πόντο αλλά στο τέλος δεν το πλήρωσε.

Και αυτό γιατί το μόνο που κατάφεραν οι Σουηδέζες ήταν να ροκανίσουν τη διαφορά στους 2 πόντους (46-44) και ενώ απέμεναν 18 δευτερόλεπτα. Δύο βολές της Κυλαζίδου και δύο της Πηνελόπης Παυλοπούλου έδωσαν… αέρα 4 πόντων (50-46) στην Ελλάδα μέχρι το τελικό 51-46.

Η Ελεάννα Χριστινάκη με 15 πόντους και η Μαρία Φασούλα με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίες παίκτριες για την ελληνική ομάδα. Στον αντίποδα η Λίνεα Ρόσενταλ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε από τη Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 5-14, 16-24, 32-42, 46-51.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικσον): Χαγκ 5, Άστρομ, Σίμαν, Λούντκβιστ 4, Ρόσενταλ 18 (2 τριπ., 6 ριμπ.), Κάμπερ 9, Στζόμπεργκ, Έιγκρεν 2, Γουέιλντινγκ, Τιβένιους 8 (11 ριμπ.), Λιούνγκρεν, Κάντζι.
ΕΛΛΑΔΑ (Μελετιάδης): Κυλαζίδου 10 (1), Πολύζου, Γεροστεργίου 2, Θεοδώρου, Παυλοπούλου 8, Χριστινάκη 15 (2), Καραμπάτσα 2, Μαντά 2, Φασούλα 12 (7 ριμπ.), Μπότση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…