Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιδανικό ποδαρικό

Ιδανικό ποδαρικό

stamatis efivon

stamatis-efivon

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ομάδα των Εφήβων τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ήτοι με νίκη επί της Βοσνίας (78-69). Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της εντός παρκέ κατακτώντας το πρώτο δίποντο στη διοργάνωση, που την βάζει από… σήμερα σε τροχιά πρόκρισης στη β’ φάση.

Οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν από την άμυνα. Αυτή είναι άλλωστε το… άρμα μάχης της “γαλανόλευκης”, η οποία παρεμπιπτόντως δεν φείδεται ταλέντου στην επίθεση. Έχοντας δέκα (!) κοψίματα στον αγώνα (με μπροστάρη τον Θωμά Κώττα που είχε τα τέσσερα εξ αυτών), η Ελλάδα μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού.

Κι όταν η Βοσνία έδειξε σημάδια… αντίδρασης και προσδοκίες να επιβάλλει τον ρυθμό της, το δίδυμο των Δημήτρη Σταμάτη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ήρθε για να… επαναφέρει την τάξη.

Από την επανάληψη κι έπειτα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δίχως να νιώσει ιδιαίτερη πίεση. Σε αυτό άλλωστε βοήθησε η ευστοχία από την περιφέρεια (7/15 τρίποντα), αλλά και το γεγονός πως ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού δήλωσε “παρών” όποτε… υπήρξε πρόβλημα, τελειώνοντας τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 36-31, 57-49, 78-69.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 13 (3), Κόνιαρης 3 (3 κλεψ.), Κώττας 5 (4 κοψ.), Οικονομόπουλος, Μήτογλου 6 (10 ριμπ., 2 κοψ.), Μουράτος 8 (2), Σκουλίδας 2, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής, Σταμάτης 16, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 21 (10 ριμπ., 4 ασ.).
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Μπάιτς): Άτιτς 22 (4), Γκάριτς, Πρέντιτς 2, Κούρεβατς 7 (1), Ντέντοβιτς 6 (1), Μέμιτς, Λάζιτς 5, Άλεξιτς 18 (2), Πόλουτακ 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…