Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Θα είμαστε έτοιμοι”

“Θα είμαστε έτοιμοι”

kamperidis national

kamperidis-national

Η Εθνική Νέων μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Κρήτη (8-20 Ιουλίου). Ο Μιχάλης Καμπερίδης μίλησε στο novasports fm, και αποκάλυψε τις βλέψεις του για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τη φιλία του με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο αλλά και το όνειρο του που είναι το ΝΒΑ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Εθνική Ανδρών και το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και το μέλλον του στον Φιλαθλητικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική Νέων εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

Έχουμε δουλέψει σκληρά όλα τα παιδιά. Αυτή η ομάδα πάντα μας χαρίζει επιτυχίες. Πιστεύω πως έχουμε δώσει αρκετά φιλικά και μέχρι το ματς της Τρίτης θα είμαστε έτοιμοι για να αποδείξουμε τι αξίζουμε και τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το αν το μετάλλιο είναι εφικτός στόχος:

“Είναι πολύ νωρίς. Θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα όλα τα παιδιά για να καταφέρουμε το καλύτερο. Ελπίζω για ό,τι καλύτερο. Μακάρι να βρεθούμε στο βάθρο. Γιατί όχι;”.

Για την ενσωμάτωση των τριών παικτών του Ολυμπιακού:

“Είναι παιδιά με ποιότητα και οι τρεις. Όσο είναι εδώ έχουν προσφέρει πολλά πράγματα, στην επίθεση και στην άμυνα. Αν είμαστε καλά όλοι μαζί, γιατί με τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη είμαστε από πέρσι μαζί κι έχουμε χημεία, ο Χριστοδούλου είναι νέος στην ομάδα, αλλά πιστεύω μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο μέχρι την Τρίτη”.

Για τις ήττες στα τελευταία φιλικά με Γαλλία και Ισπανία:

“Το επίπεδο της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι πάρα πολύ υψηλό. Είναι ομάδες ουσιαστικά… Ανδρών. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Στην επίθεση πιστεύω πως θα τα βρούμε όλα. Το καλό είναι πως προσπαθούμε όλοι στην άμυνα και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μέσα από αυτή”.

Για την παρουσία του κόσμου στο Ηράκλειο:

Ο κόσμος πιστεύω πως θα είναι δίπλα μας. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο κι ελπίζω να τους αποζημιώσουμε”.

Για τη δήλωση συμμετοχής του στο ντραφτ, όπου δεν επελέγη:

Η ζωή δεν τελειώνει σε μια στάση, έχει πολλές στάσεις. Ο καθένας θα πάρει το δρόμο του και ό,τι του αξίζει. Μακάρι να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Δεν κρύβω πως είναι το μεγάλο μου όνειρο”.

Για τη φιλία του με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο:

“Με τα παιδιά μιλάω συνέχεια. Είναι κάτι απίστευτο αυτό που ζουν στις ΗΠΑ. Είναι άλλο επίπεδο, είναι ό,τι καλύτερο και σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και από άποψη νοοτροπίας. Μακάρι να καταφέρω κι εγώ να το ζήσω. Θα προσπαθήσω γι’ αυτό”.

Για το αν θα συνεχίσει στον Φιλαθλητικό:

“Δεν μπορώ να ξέρω πού θα βρίσκομαι του χρόνου, αλλά σίγουρα μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα μας δει πολύς κόσμος. Αν η ομάδα πάει καλά, μπορεί μέσα από αυτή να διακριθούμε όλοι. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Ύστερα όλα τα άλλα θα έρθουν”.

Για την Εθνική Ανδρών εν όψει Μουντομπάσκετ:

“Πιστεύω πως όσα παιδιά κληθούν θα παλέψουν για το καλύτερο. Η Εθνική έχει πολύ ταλέντο και δουλεύει πολύ καλά. Θα είναι και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), ελπίζω και τα άλλα παιδιά από το ΝΒΑ, αλλά και από τον Ολυμπιακό για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Με την ελληνική ψυχή και μόνο, ακόμη κι αν υπάρχουν απουσίες, μπορούμε να κάνουμε πολλά”.

Για την προοπτική κλήσης του στην Εθνική Ανδρών:

“Είναι μεγάλο όνειρο και για μένα. Όμως τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα-ένα. Μακάρι να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και να παίξω στην Εθνική Ανδρών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…