Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η ικανοποίηση του Κατσικάρη

Η ικανοποίηση του Κατσικάρη

katsikaris kaimakoglou

katsikaris-kaimakoglou

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στο Καρπενήσι με τη διεξαγωγή της σημερινής πρωινής προπόνησης και πλέον οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο ΟΑΚΑ.

Η αποστολή της Ελλάδας επέστρεψε σήμερα στην βάση της και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, αναφέρθηκε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Το πιο δύσκολο της υπόθεσης σε αυτό το πρώτο στάδιο είναι το γεγονός ότι έχεις 16 παίκτες που προέρχονται από διαφορετικές καταστάσεις με την έννοια ότι κάποιοι είχαν το περιθώριο να ξεκουραστούν λίγο περισσότερο, άλλοι λιγότεροι. Ο πρώτος στόχος ήταν χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα από τα εργομετρικά, να φτιάξουμε μια ομάδα εναρμονίζοντας αυτές τις διαφορετικές καταστάσεις, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα χρειαστούμε τις επόμενες μέρες, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το σύνολο”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και συνέχισε:

“Ένα από τα βασικά συστατικά για τη συνέχεια είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να έχουμε αντοχές και ταχύτητα. Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε. Δεν είχαμε τραυματισμούς, με εξαίρεση αυτόν του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί εγώ το ήξερα, αλλά το διαπίστωσα για μία ακόμη φορά ότι η εξυπνάδα και το IQ του Έλληνα είναι πολύ ψηλά”.

Σχετικά με το αν η Ελλάδα είναι ομάδα του προπονητή, ο Φώτης Κατσικάρης επισήμανε: “Χαίρεσαι να τους βλέπεις να προπονούνται. Δεν χρειάζεται να πω για το κλίμα, για τη διάθεση. Ήταν κάτι από τη στιγμή που μπήκαμε στο πούλμαν για να πάμε εκεί”.

“Και παράλληλα, υπήρχε συγκέντρωση, οι παίκτες αφομοιώνουν την κάθε πληροφορία και ως προπονητής χαίρεσαι όταν η ομάδα έχει τη διάθεση και την εξυπνάδα που χρειάζεται πολύ στο μπάσκετ, ώστε να κάνει βήματα μπροστά κάθε μέρα. Η ομάδα αυτή είναι καλός δέκτης της πληροφορίας, προχωράς καθημερινά και δεν μπορείς να ζητήσεις πραγματικά κάτι παραπάνω”.

Οι διεθνείς θα επανέλθουν στις προπονήσεις την προσεχή Πέμπτη (31/7) αφού αύριο προβλέπεται ρεπό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέληξε για τη συνέχεια της προετοιμασίας: “Θα δούμε από εδώ και πέρα λίγο περισσότερο θέματα τακτικής. Δουλέψαμε τη φυσική κατάσταση στο βουνό, βάλαμε και κάποια πράγματα σε ότι αφορά το μπάσκετ και φιλοσοφία μας”.

«Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στην πράξη αυτό που είχαμε πει ότι θέλουμε, δηλαδή υψηλές ταχύτητες στο παιχνίδι με πολύ μυαλό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε μέρα. Το έχουμε πει και στα παιδιά ότι χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να μην χάσουμε ούτε πέντε λεπτά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…