Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η διάρκεια το ζητούμενο

Η διάρκεια το ζητούμενο

missas kouzeloglou

missas-kouzeloglou

Η Εθνική Νέων Ανδρών μπορεί να επικράτησε της Τσεχίας με 76-63, ωστόσο ο Κώστας Μίσσας φρόντισε να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, τονίζοντας πως πρέπει να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, καθώς άλλες πιο δυνατές ομάδες θα τους τιμωρήσουν.

“Ήταν το πρώτο παιχνίδι με όλα τα παιδιά, εννοώ από τότε που ενσωματώθηκαν οι Παπαπέτρου και Χριστοδούλου. Τον Αγραβάνη δεν τον χρησιμοποιήσαμε γιατί θέλαμε να τον προστατεύσουμε παρότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Θεωρώ πως ήμασταν αρκετά αγχωμένοι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όσον αφορά στο κομμάτι των πλάνων, γιατί η Τσεχία είναι μια ομάδα όχι τόσο ισχυρή. Το θετικό είναι πως όταν ήμασταν πειθαρχημένοι σε άμυνα και επίθεση είχαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως αυτό χρειάζεται διάρκεια. Δεν μπορεί να είναι πέντε ή δέκα λεπτά. Θα πρέπει να παίζουμε έτσι και τα σαράντα.

Πρέπει να καταλάβουμε πως οι άλλες ομάδες είναι καλές και θα σε τιμωρήσουν. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ επιθετικός στο κομμάτι της άμυνας και πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά και το άλλο μισό ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Το σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε από τα πλάνα που βάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όταν αυτό λειτουργεί σε μεγάλη διάρκεια θα παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”, ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουζέλογλου πρόσθεσε: “Ήταν πρώτο παιχνίδι που ήμασταν όλοι μαζί. Ήταν ένα καλό φιλικό για εμάς. Όμως, είναι αρχή ακόμη, συνεχίζουμε την προπόνηση και την σκληρή δουλειά. Κοιτάμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τεστ για εμάς. Το κομμάτι που θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επικοινωνία μας και αυτό θα γίνει μέσα από την προπόνηση. Όσο προχωράει ο καιρός αυτό θα βελτιώνεται.

Αύριο παίζουμε με την Γαλλία. Είναι πολύ αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι. Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό, ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους… Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως, με σκληρή δουλειά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…