Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η Άννα αποκαλύπτεται

Η Άννα αποκαλύπτεται

stamolamprou ethniki

stamolamprou-ethniki

Μπορεί η Εθνική Νέων Γυναικών να μην κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λετονίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο για ακόμα μία φορά η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας πως το μέλλον της ανήκει.

Η 19χρονη αθλήτρια, που αγωνίζεται στο κολέγιο Ρόμπερτ Μόρις (πρώην συμπαίκτρια με την Άρτεμη Σπανού) είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το γυναικείο μπάσκετ στις μικρές ηλικίες και με αφορμή τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBAγια τα όνειρα της, τους αγαπημένους παίκτες της και άλλα πολλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Ποια είναι η καλύτερη μπασκετική ανάμνηση σου;
“Το 2011 με την Εθνική ομάδα της U16, όταν πήραμε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πιο καλή ανάμνηση μου. Ήταν τελευταία μέρα του πρωταθλήματος και παίζαμε για την πέμπτη θέση με τη Ρωσία. Είχαμε ήδη χάσει μία φορά από τις Ρωσίδες στον πρώτο γύρο, γι’ αυτό και ήμασταν τρελές για αυτό το παιχνίδι και θυμάμαι μετά την αναμέτρηση που έκλαιγα και φώναζα. Ήταν όμορφο”.

– Πότε ξεκίνησες να παίζεις για μπάσκετ;
“Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν μεταξύ 7 και 8 χρονών. Ο αδερφός μου έπαιζε μπάσκετ, οπότε εγώ πήγαινα σε κάθε προπόνηση για να τον βλέπω και μετά είπα στον πατέρα μου πως θέλω να παίξω και εγώ. Παίζω μπάσκετ από τότε και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Απλά το λατρεύω”.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σου και ποιες οι αδυναμίες σου σαν παίκτρια;
“Νομίζω πως μπορώ να σκοράρω και να ηγηθώ της ομάδας, αυτό είναι το πλεονέκτημα μου. Μερικές φορές όμως, η αδυναμία μου είναι πως μπορεί να απογοητευτώ αν δεν πετυχαίνω καλάθια”.

– Τι σημαίνει για σένα να εκπροσωπείς την Εθνική Γυναικών της χώρας σου και να κερδίζεις ένα μετάλλιο;
“Έχω παίξει τρία φιλικά παιχνίδια με την Εθνική Γυναικών και ήταν μία όμορφη εμπειρία. Είναι τελείως διαφορετικό από το να αγωνίζεσαι με την U20. Ελπίζω μία μέρα να αγωνιστώ με την Εθνική Γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν ξέρω, είναι το όνειρο μου”.

– Ποιός είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που έχεις δει ποτέ;
“Νομίζω πως ο Βασίλης Σπανούλης είναι καλός και μου αρέσει και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την Ισπανία, αλλά το είδωλο μου είναι ο Τόνι Πάρκερ. Είμαι χαρούμενη που οι Σπερς πήραν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ”.

– Ποιό είναι το αντικείμενο που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;
“Έχω ένα βραχιόλι και το φοράω πάντα. Είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που μου το έδωσε ένας πολύ καλός μου φίλος και το φοράω όλη την ώρα. Στα παιχνίδια, όμως δεν μπορώ να παίξω με αυτό. Όταν παίζω μπάσκετ είναι η μοναδική ώρα που το βγάζω”.

– Ποια είναι η ομάδα που ονειρεύεσαι να παίξεις;
“Στο μέλλον θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Είμαι στο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή και θα επιθυμούσα να παίξω μπάσκετ στο WNBA ή σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως η Ισπανία. Το WNBA είναι το όνειρο μου”.

– Εάν ερχόταν στο σπίτι σου ο προπονητής σου για μεσημεριανό, τι θα του μαγείρευες;
“Δεν ξέρω να μαγειρεύω. Η μητέρα μου θα του έφτιαχνε κάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…