Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύτηκε η διοίκηση του Άρη για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εκτός αυτού, ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί και βοηθό του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα. Ο Πρίφτης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό sentra fm, για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του που καλείται να διατηρήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τον Άρη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την Εθνική ομάδα:
“Πρέπει να υπάρχει συναίσθημα ώστε να μπορέσεις να φτάσεις τα όρια σου πολύ μακριά. Εντάξει η Εθνική ξεκινάει με κάποιους προβληματισμούς λόγω κάποιων παικτών που δεν θα συμμετάσχουν, όμως αυτό που μετράει είναι ότι όσοι είμαστε εκεί θέλουμε να είμαστε. Και επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας σε μια μεγάλη διοργάνωση με υπευθυνότητα. Είμαι αισιόδοξος και όσον αφορά την επόμενη ημέρα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα”.
Για τον τρόπο παιχνιδιού της “γαλανόλευκης”:
“Υπάρχουν βασικές κολώνες. Το ένα έχει να κάνει με την ταχύτητα, όχι μόνο στο μήκος του γηπέδου, αλλά και στην ταχύτητα εκτέλεσης στο μισό γήπεδο. Επιτακτική ανάγκη είναι να πάμε σε πολύ ομαδική παιχνίδι με έντονο το στοιχείο της πάσας και αυτό ειδικότερα μετά την απουσία του Σπανούλη. Επίσης η ομάδα μας πρέπει να εκμεταλλευθεί κάποια ημίψηλα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες. Γενικότερα οι Ελληνες έχουν έντονο το στοιχείο της εξυπνάδας στο παιχνίδι τους”.
Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν, παρά τις απουσίες:
“Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στο παγκόσμιο ράνκινγκ και αυτό έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις όλων. Σε πρώτη φάση δεν το σκεφτόμαστε πολύ, ώστε να μην μας δημιουργήσει πίεση. Να κοιτάξουμε την δουλειά μας εντός του γηπέδου, και να έχουμε συνοχή, σύμπνοια και να συνεργαζόμαστε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας καθημερινά.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε κάποια μεγάλη διάκριση, όμως έχουμε καλές παρουσίες, όπως για παράδειγμα στην Λιθουανία. Το μετάλλιο δεν είναι πάντοτε το κριτήριο για το αν πήγαμε καλά. Πρέπει να λογαριάζουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως όλοι έτσι κι εμείς αναζητούμε μια διάκριση. Πρέπει όμως να το έχουμε στο μυαλό μας και όχι στο στόμα μας”.
Για τις ευθύνες που έχει αναλαμβάνοντας μια ομάδα σαν τον Άρη:
“Η δουλειά αυτή και τα προβλήματα σε ευρύτερο επίπεδο, είναι ένα μπλέξιμο για όλους. Θέλει υπομονή, θέλει δουλειά, θέλει αποφάσεις. Το γνωρίζω και είμαι συντονισμένος. Ημουν και πριν από τέσσερα χρόνια στην ομάδα.
Κατ’ αρχάς θα πηγαίνω συνετά και μέρα με τη μέρα. Το να πω από τώρα ποιος θα είναι ο στόχος και το όραμα, θα είναι μάταιο, γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Και γιατί υπάρχει το θέμα της FIBA και γενικότερα πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ αν καποια από τα παιδιά που υπάρχουν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα. Αυτές είναι κάποιες μεταβλητές που θα καθορίσουν σε μεγάλη βαθμό την διαμόρφωση του τελικού ρόστερ.
Πηγαίνω εκεί να βοηθήσω μια ομάδα ανθρώπων στην προσπάθεια του να εξυγιάνει οικονομικά τον σύλλογο. Από κοινού με τους ανθρώπους της διοίκησης θα προσπαθήσω να βοηθήσω από το δικό μου πόστο προς αυτή την κατεύθυνση. Με σωστό τρόπο, σωστές κινήσεις να μην τους βάλω σε μεγάλα έξοδα, σε επιπλέον υποχρεώσεις και να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια.
Επίσης θέλουμε να παίξουμε και ελκυστικό μπάσκετ ώστε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να γίνει ένα μαζί μας. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερο κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας και λόγω φιλοσοφίας και λόγω έντονης παρουσίας. Η σχέσεις μεταξύ προπονητή–κόσμου–διοίκησης είναι σχέσεις συμπαίκτη“.
Για τους αξιόλογους νέους παίκτες που διαθέτει ο Αρης, όπως οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και Πουλιανίτης:
“Είναι μια πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε προπονητή και ταυτόχρονα υποχρέωση να συμμετέχει στην πρόοδο τους. Φέτος αν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ξένους παίκτες και τους πλαισιώσουμε σωστά, τότε θα είναι ακόμη καλύτερα. Ετσι θα αξιοποιηθούν και εκείνοι πιο σωστά. Θα είναι ακόμη πιο συνειδητή φέτος η χρησιμοποίησή τους φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν”.