Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Γουστάρω την Εθνική”

“Γουστάρω την Εθνική”

papanikolaou gliniadakis

papanikolaou-gliniadakis

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αποτέλεσε την κλήση της τελευταίας στιγμής, καθώς μετά την άρνηση του Κώστα Κουφού να ενισχύσει την Εθνική, ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε τον έμπειρο σέντερ να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι.

Ο Γλυνιαδάκης “γουστάρει” να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και αυτό τόνισε, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, όπου επεσήμανε το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και σημείωσε τους στόχους της “γαλανόλευκης” στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Το είχα στο μυαλό μου ότι με βάση την άρνηση του Κώστα Κουφού να πάρει μέρος στην προετοιμασία, μπορεί να υπάρξει μια κλήση. Το είδα πολύ θετικά όμως από την αρχή. Μου άρεσε η ιδέα αυτή και φυσικά είπα ναι. Είχα ήδη αρχίσει και να γυμνάζομαι, γιατί έτσι κι αλλιώς γύρω στις 20 Αυγούστου ξεκινούν όλες οι ομάδες και είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Απλά εκείνο το Σαββατοκύριακο δεν έκανα κάτι, αλλά γενικότερα ήμουν σε φουλ προπόνηση”.

– Ίσως κάποιος να έβλεπε αυτή την πρόσκληση διαφορετικά. Ίσως να το σκεφτόταν πιο εγωιστικά, καθώς η κλήση έγινε μετά την άρνηση κάποιου άλλου παίκτη να παρουσιαστεί στην Εθνική. Εσύ;

“Έχω κοπεί από πολλές προετοιμασίες της Εθνικής Ομάδας για να φτάσω να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αλλά το θεωρώ πραγματικά τιμή και κάτι ξεχωριστό να βρίσκεται κάποιος εδώ. Ο κόσμος βλέπει την Εθνική με ένα άλλο μάτι, διαφορετικό από ότι τους συλλόγους. Αγαπάει πολύ αυτή την ομάδα και αυτό κάνει ακόμη καλύτερο και μεγαλύτερο το να βρίσκεσαι εδώ.

Εμένα μου αρέσει πολύ που είμαι εδώ, το θεωρώ πραγματική τιμή. Να το πω απλά, γουστάρω να είμαι εδώ! Έστω κι αν ήμουν μια επιλογή ανάγκης. Και τα δίνω όλα κάθε μέρα για την ευκαιρία αυτή που μου παρουσιάστηκε”.

– Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, γιατί μπορεί να ήσουν το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα, αλλά η εμπειρία σου είναι μεγάλη…

“Είναι καλύτερο από ότι έχω συναντήσει ποτέ ίσως. Κανένας δεν αισθάνεται ξένος. Είμαστε ήδη μια ομάδα εκτός γηπέδου και αυτό που μένει, αυτό που τώρα θέλουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε ομάδα και εντός γηπέδου. Γι αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Όλο αυτό το ξεχωριστό κλίμα, κάνει πιο ιδιαίτερη και τη δική μου παρουσία εδώ”.

– Είστε ένα γκρουπ που απλώνει από τα 20 χρόνια ως τα 33… Όταν σας βλέπει κάποιος όμως είναι σαν να είστε… συνομήλικοι. Τι είναι αυτό που σας ενώνει;

“Δεν υπάρχει διαφορά ηλικίας στη διάθεση όλων να είναι εδώ. Δεν υπάρχει διαφορά στο πώς γίνεται η προπόνηση. Όλοι δίνουν το 100% συνεχώς και αυτή η παρέα δεν εστιάζει στο ποιος είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, αλλά στο πως όλοι μαζί θα περάσουμε καλά και το κυριότερο, στο πως όλοι μαζί θα κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο”.

– Όντας από τους πλέον έμπειρους παίκτες, πώς βλέπεις την παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

“Συμμετέχουν τεράστιες ομάδες, είναι μια τεράστια πρόκληση. Πρώτος στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε κάτι καλό στο γήπεδο. Και αυτό πρέπει να είναι η βάση μας. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, πολλά καινούρια παιδιά και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για όλους. Ο στόχος μας είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι όταν πατήσουμε το παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…