Κεντρική Ασίστ Shadow Επιστρέφει ο “γιατρός”

Επιστρέφει ο “γιατρός”

mavroeidis

Η στιγμή που ο Δημήτρης Μαυροειδής θα πατήσει ξανά παρκέ έφτασε, καθώς ο Έλληνας διεθνής σέντερ επιστρέφει στη δράση μετά από ένα χρόνο απουσίας του λόγω σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί στο γόνατο.

Ο “γιατρός” υποβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα απουσίας του από τα γήπεδα σε θεραπείες με κλασικές μεθόδους χωρίς να καταφέρει, ωστόσο, να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο. Ο γνωστός ορθοπεδικός χειρουργός, Σταύρος Αλευρογιάννης , φρόντισε μέσω της θεραπείας με βλαστοκύτταρα να κάνει την επιθυμία του Δημήτρη Μαυροείδη πραγματικότητα. Ο έμπειρος σέντερ, μάλιστα, όπως σας έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το eBasket.gr (Παρέα με τον Μαυροειδή) προπονείται με την ομάδα της Κηφισιάς.

alevrogiannis-stavros1

Ο δρ. Αλευρογιάννης τόνισε αρχικά για την περίπτωση του τραυματισμού του Έλληνα άσου πως “ερχόμενος στη δική μας ομάδα, διαπιστώθηκε εκτεταμένη χόνδρινη βλάβη στο γόνατό του και τον υποβάλαμε σε θεραπεία με αυτόλογα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα, βάσει ειδικού, εξατομικευμένου πρωτοκόλλου”, προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ήδη ο αθλητής βρίσκεται σε τελικό στάδιο επανένταξης σε επαγγελματικό επίπεδο αθλητικής δραστηριότητας, έτοιμος περισσότερο από ποτέ να συμμετάσχει ενεργά σε αγώνες”.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι η πλέον διαδεδομένη στο εξωτερικό καθώς δεν είναι λίγοι οι αθλητές οι οποίοι θεραπεύτηκαν γρήγορα μέσω αυτής της μεθόδου. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Ντιέγκο Κόστα που έκανε θεραπεία για να  προλάβει να παίξει στον τελικό του Champions League, ενώ πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα για να προλάβει τον τελικό του Μουντιάλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Πόσο άσχετος είναι ο βλάκας

Όταν είσαι άσχετος με ένα αντικείμενο (και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ασχο…