Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα H ευκαιρία του Τάιους

H ευκαιρία του Τάιους

rudy tyus

rudy-tyus

Η Ευρωλίγκα συνεχίζει το αφιέρωμα της στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ο Άλεξ Τάιους. Ο Ισραηλινός σέντερ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε μετά τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς και έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του, ειδικά στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα:

“Ο Άλεξ Τάιους είχε μόλις 2 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 22′ συμμετοχής στους πρώτους πέντε αγώνες της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα.Όταν όμως του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία (σ.σ. μετά τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς), άρχισε να ανεβάζει τους μέσους όρους του. Ο Τάιους κυριάρχησε στους αγώνες του TOP-16 ενώ αναδείχθηκε MVP Απριλίου για τις εμφανίσεις του στα playoffs κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Παράλληλα έλαμψε στο Final Four του Μιλάνου. Στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, συμπεριλαμβανομένου ενός alley-oop στις αρχές της παράτασης κι ενός απίστευτου μπλοκ στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Παράλληλα, τα 10 επιθετικά ριμπάουντ στα δυο ματς στο Μιλάνο ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Final Four ενώ τα 6 κοψίματα συνιστούν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ.

Όσον αφορά τις εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν, ήταν στην κορυφή της λίστας μεταξύ των πιο εύστοχων παικτών (72.3%) στη διοργάνωση ενώ ήταν δεύτερος ριμπάουντερ και μπλοκέρ της Μακάμπι“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…