Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Χρονιά ορόσημο

Χρονιά ορόσημο

halvatzakis new

halvatzakis-new

Μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο “αιώνιους” και τους υπόλοιπους, μπορεί το επίπεδο αντίδρασης των προέδρων των “μεγάλων” ομάδων να μην είναι αυτό που θα θέλαμε, μπορεί τα οικονομικά δεδομένα να έχουν αλλάξει, μπορεί το θέαμα να μην ήταν αυτό που θα θέλαμε (ποτέ δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε κάτι παραπάνω), αλλά μισό λεπτό: Η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ πετυχημένη κι αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσουμε.

Έχοντας ζήσει την εποχή των 13 ομάδων, τη σεζόν που δεν έγινε All Star Game, περιόδους που ξεκινούσαν με καθυστέρηση λόγω έλλειψης τηλεοπτικής στέγης, χρονιές που δεν ξέραμε αν θα τερματίσουν όσοι ξεκίνησαν, πρωταθλήματα -όπως το περσινό- που δεν τέλειωσαν στο παρκέ, η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική.

Οικονομική σταθερότητα και ακριβείς ημερομηνίες πληρωμής για τα σωματεία, χάρη στην τηλεοπτική συμφωνία με τη NOVA (το πόσο σημαντικό είναι, ρωτήστε τους παίκτες που είχαν εκχωρημένα τηλεοπτικά δικαιώματα) και μάλιστα μία μέρα πριν κλείσει η ΕΡΤ!

Ένα εξαιρετικά πετυχημένο All Star Game, μια σεζόν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στις αγωνιστικές (προς όφελος των Εθνικών μας ομάδων), χωρίς παρατράγουδα, με αυξημένα εισιτήρια (παρότι ένα ντέρμπι “αιωνίων” έγινε κεκλεισμένων των θυρών), αυξημένη τηλεθέαση κι εντέλει…

Μια σειρά τελικών που ξεκίνησε με κακό αγωνιστικό θέαμα, αλλά εξελίχθηκε στη συγκλονιστικότερη όλων των εποχών, με break στο break που έγραψε κι ο Γιώργος Πετρίδης. Παρότι οι δύο διοικήσεις ξέφυγαν (θαρρώ ότι αμφότεροι το έχουν μετανιώσει), παρότι μετέφεραν κλίμα έντασης στις εξέδρες, είχαμε και ήσυχους τελικούς, χωρίς παρεκτροπές, αν εξαιρέσουμε τα υβριστικά συνθήματα (εντάξει, δεν στάζει η ουρά του γαϊδάρου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συνηθίσαμε στην ασχήμια).

Είναι μια χρονιά, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως σημείο αναφοράς για να χτίσουμε τις επόμενες. Χρειάζεται οικονομική σταθερότητα, ορθολογικές συνεργασίες, προσέγγιση χορηγών, σταθερές αρχές στο πρωτάθλημα (δεν είναι τυχαίο ότι τέλειωσε η σεζόν με τους διοικούντες των δύο “αιωνίων” τιμωρημένους) και να αφήσουμε τους παίκτες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν πάνω στο παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …