Κεντρική Διεθνή “Χείμαρρος” η Μπάρτσα

“Χείμαρρος” η Μπάρτσα

tomic valencia barcelona

tomic-valencia-barcelona

Μία Μπαρτσελόνα να την πιεις στον ποτήρι! Οι Καταλανοί ήταν από άλλον πλανήτη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και σαν “χείμαρρος” παρέσυραν την Βαλένθια, επικράτησαν εκτός έδρας με 77-58 και με το… καλησπέρα της ημιτελικής σειρά των πλέι οφ της Liga Endesa έκαναν το “break“.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την έννοια ότι πρωταγωνίστησαν οι άμυνα και εκεί η Μπάρτσα έχει περισσότερες λύσεις. Το πρώτο στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “μπλαουγκράνα” ήταν η αστοχία της Βαλένθια στα σουτ εντός πεδιάς.

Οι “νυχτερίδες” ήταν αρκετά νευρικές με συνέπεια να σουτάρουν με ποσοστό 33% (12/36) στα δίποντα και 26% (5/19) στα τρίποντα. Και όλα αυτά για μία ομάδα που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Το δεύτερο στοιχείο που αποδείχθηκε κομβικό για να γίνει το 1-0 της Μπάρτσα ήταν η κυριαρχία της στα ριμπάουντ. Οι “μπλαουγκράνα” μάζεψαν συνολικά 44 ενώ από την άλλη η Βαλένθια είχε 27. Όπως ήταν φυσικό, προϊόντος του χρόνου, οι Καταλανοί επέβαλαν το ρυθμό τους και μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο.

Και αν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν την κυριαρχία τους στο παρκέ αφού προηγούνταν με 35-33, στην επανάληψη έγινε το… έλα να δεις. Οι Καταλανοί έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 16-9 στο τρίτο δεκάλεπτο, πήραν… κεφάλι με 51-42 στο 30’ και έβαλαν τις βάσεις για το διπλό.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν χαλάρωσαν, αντίθετα ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης και “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη έχοντας 20/38 (53%) στα δίποντα. Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (7/6) ξανά στην έδρα της Βαλένθια.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 15 πόντους και ο Άντε Τόμιτς με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν σούπερ για τους νικητές ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πρόσθεσε 13 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 6 πόντους (3/4 βολές, 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες σε περίπου 29 λεπτά. Ο Πάου Ρίμπας με 12 πόντους και 5 ασίστ ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…