Κεντρική Ασίστ Basketbase “Φράγκι” ο τρίτος

“Φράγκι” ο τρίτος

lasme alvertis gist koupa

lasme-alvertis-gist-koupa

petridis-giorgosΜερίδιο έχουν όλοι σε έναν τίτλο. Σε αυτόν του φετινού πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό έχει βέβαια και ο Αργύρης Πεδουλάκης με τον οποίο οι “πράσινοι” πορεύτηκαν μέχρι τον Μάρτιο. Η ιστορία όμως έγραψε ως προπονητή των πρωταθλητών τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και ο “Φράγκι” από την πλευρά του έγραψε ιστορία αφού έγινε μόλις ο 3ος που κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Έγινε μόλις το τρίτο μελος αυτού του κλειστού κλαμπ, στο οποίο είχαν θέση άλλοι δύο άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Πολίτης πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 1967 και το 1969 ως παίκτης και τον οδήγησε στον τίτλο τρεις φορές ως προπονητής: το 1980, το 1981 και το 1982.

Ανάλογο επίτευγμα σημείωσε και ο Μιχάλης Κυρίτσης που ως παίκτης του “τριφυλλιού” στέφθηκε πρωταθλητής το 1697 και το 1969 και οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα του 1984 από τον πάγκο.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έγινε ο τρίτος όχι απλά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά σε αυτήν του ελληνικού μπάσκετ που στέφθηκε πρωταθλητής ως παίκτης (11 φορές) και πριν λίγες ώρες ως προπονητής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…