Κεντρική Basket League ΑΕΚ Το χρέος Κοτσάτου στη νέα ΚΑΕ

Το χρέος Κοτσάτου στη νέα ΚΑΕ

kotsatos

kotsatos

Λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων στην παρούσα φάση η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται… στον αέρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις έως τώρα (μη) εξελίξεις κι αφού ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του.

Ο κ. Κοτσάτος αδυνατεί να καλύψει έστω μέρος των οφειλομένων προς παίκτες και στελέχη της ΑΕΚ. Υπάρχει πάντως ένα κακό νέο για την ΑΕΚ και τους επίδοξους μετόχους (που προς το παρόν δεν υπάρχουν) και ένα καλό για τους παίκτες και τα στελέχη:

Τα οφειλόμενα (σ.σ. περισσότερα από 120.000 ευρώ) της περιόδου 2013-2014  “δεν γράφονται στο χιόνι” και δεν αγγίζουν την Ερασιτεχνική. Βάσει του άρθρου 64 του Νόμου 2725/99 το χρέος “μεταφέρεται” στη νέα ΚΑΕ. Ιδού τι αναφέρει το άρθρο 64, παράγραφος 2:

“Η εταιρία που συνιστάται υποκαθίσταται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αθλητικού σωματείου που προκύπτουν κατά περίπτωση από τη δραστηριότητα του ΤΑΑ ή του τμήματος ερασιτεχνών αθλητών”.

Το ίδιο άρθρο, που μετατρέπεται στο άρθρο 13 του Νόμου 3057/2002 η προσωρινή επιτροπή της ΚΑΕ ΑΕΚ, αυτή που ψηφίστηκε στις 15 Ιουνίου δηλαδή μεριμνά για την τήρηση των διατυπώσεων που επιβάλλονται κατά την ίδρυση της εταιρίας και για την πιστοποίηση καταβολής του κεφαλαίου της.

Τέλος, μεριμνά για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, που θα εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έγκριση του καταστατικού της εταιρίας και η ίδια (η προσωρινή επιτροπή) παύει να υφίσταται…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…