Κεντρική Διεθνή Το σήκωσε η Αρμάνι

Το σήκωσε η Αρμάνι

gentile armani

gentile-armani

Ο έβδομος τελικός της Serie A εξελίχθηκε σε “θρίλερ” αλλά εντέλει η Αρμάνι Μιλάνο χαμογέλασε στο φινάλε, επικράτησε εντός έδρας της Σιένα με 74-67 και κατέκτησε το 26ο πρωτάθλημα Ιταλίας στην ιστορία της και πρώτο μετά από 18 χρόνια.

Παράλληλα οι Μιλανέζοι έβαλαν τέλος στο σερί των τίτλων της Σιένα το οποίο σταμάτησε στους επτά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 19-9 στο 10’ και 36-29 στο 20’. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο και έφεραν τα πάνω κάτω. Έτσι με επιμέρους σκορ 25-12 η ομάδα του Μάρκο Κρέσπι πήρε… κεφάλι με 54-48 στο 30’.

Ήταν φανερό ότι η αναμέτρηση είχε “άγρια ομορφιά”. Με καλάθι του Τζεφ Βιτζιάνο η Σιένα ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους (58-50) στο 33’ και όλα έδειχναν ότι θα φτάσει στο τρόπαιο. Όμως η Αρμάνι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι απάντησε με επιμέρους σκορ 12-4 και η αναμέτρηση ήρθε σε απόλυτη ισορροπία (62-62) στο 37’.

Εκεί ανέλαβαν δράση δύο πρώην παίκτες της Σιένα. Ο Ντάνιελ Χάκετ με έμμεσο τρίποντο και ο Ντέιβιντ Μος με τρίποντο έδωσαν… αέρα 8 πόντων (70-62) στην Αρμάνι στο 39’ και ουσιαστικά η “σεμνή τελετή” έλαβε τέλος.

Το τελικό 74-67 έστειλε τους Μιλανέζους στα… Ουράνια. Από την άλλη ήταν η έσχατη “παράσταση” για τη Σιένα η οποία αναμένεται να κηρύξει πτώχευση και του χρόνου θα αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Αλεσάντρο Τζενίλε με 18 πόντους και ο Νικολό Μέλι με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Έρικ Γκριν με 15 πόντους, ο Μαρκέζ Χέινς με 14 πόντους και ο Τζος Κάρτερ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…