Κεντρική NBA Το πάρτι του τίτλου (vid)
NBA

Το πάρτι του τίτλου (vid)

heat spurs finals

heat-spurs-finals

Οι Σπερς πραγματοποίησαν ακόμα μια φανταστική εμφάνιση στο Μαϊάμι, υποχρέωσαν τους Χιτ σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε παιχνίδια πλέι οφ για πρώτη φορά μετά το 2012 και πλέον χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να φορέσουν το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ξανά δυνατά και έθεσαν εξ αρχής γερές βάσεις για τη νίκη. Αυτή τη φορά δεν απειλήθηκαν σχεδόν ποτέ από τους πρωταθλητές ούτε τους επέτρεψαν να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκηση τους θετικού αποτελέσματος (όπως συνέβη για κάποια λεπτά στο Game 3), επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους και διαλύοντας τους με 107-86.

Ο Κοουάι Λέοναρντ (20π.-14ρ.-3ασ.-3κλ.-3κοψ.) ήταν ξανά εκπληκτικός, κάνοντας τα πάντα και κυρίως παίζοντας απίστευτη άμυνα τόσο στον Τζέιμς, τον οποίο φιλοδώρησε με τάπα, όσο και στον Ουέιντ, όποτε χρειάστηκε. Ο Τιμ Ντάνκαν (10π.-11ρ.) σημείωσε το 158ο double-double σε πλέι οφ και πλέον φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας ενώ ο Τόνι Πάρκερ (19π.-2ασ.) ανέβασε την απόδοση του όντας πολύ πιο συνεπής επιθετικά (8/15 ήτοι 53% εντός παιδιάς). Σημαντική και η συνεισφορά του Πάτι Μιλς που προσέθεσε 14 πόντους με 4/6 τρίποντα. Βέβαια, και πάλι ο Μπόρις Ντιό (8π.-9ρ.-9ασ.) αποτέλεσε τον παίκτη “κλειδί” για τους Σπερς. Ήταν εξαιρετικός αμυντικά, ΑΡΙΣΤΟΣ οργανωτικά βγάζοντας μάλιστα και εντυπωσιακές ασίστ και γενικότερα αποδιοργάνωνε την άμυνα των γηπεδούχων με αποτελεσματικό τρόπο.

Ακόμα μια εν γένει αριστουργηματική εμφάνιση από την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, που σούταρε με τρομερά ποσοστά (63% διπ.-43% τρ.), υπερίσχυσε κατά κράτος στα ριμπάουντ (44 έναντι 27) και λειτούργησε στην εντέλεια τη μοναδική επιθετική της λειτουργία (25 ασίστ).

duncan-heat-spurs-finals

Οι Χιτ, από την άλλη, δεν βλεπόντουσαν. Δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι και περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (28π.-8ρ.) μετά το νωχελικό πρώτο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του αλλά πέραν των Κρις Μπος (12π.-4ρ.) και Ντουέιν Ουέιντ (10π.-2ρ.-4ασ.-4κλ.), που και αυτοί δεν ήταν καλοί, δεν συνεισέφερε ουσιαστικά κανένας άλλος. Αν το Μαϊάμι συνεχίσει έτσι, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη σειρά.

Ένας ΛεΜπρόν δεν φέρνει την άνοιξη….

Στα του αγώνα, οι Σπερς μπήκαν φουριόζοι και προηγήθηκαν με 3-14 μετά από 6 λεπτά παιχνιδιού, ενώ το αρχικό 2-0 των γηπεδούχων ήταν το πρώτο και τελευταίο προβάδισμα τους στο παιχνίδι. Τα “σπιρούνια” δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω και μετά το, υπέρ τους, 17-26 της πρώτης περιόδου ακολούθησε ένα επιμέρους 29-19 για να εκτοξευτεί η διαφορά στο +19 (36-55) πριν την ανάπαυλα!

Το μόνο που κατάφεραν οι Χιτ ήταν να μειώσουν στους 13 πόντους (48-61) μετά από 4 λεπτά αγώνα στο τρίτο δωδεκάλεπτο αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα του Coach Pop, συνέχισε να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ανεβάζοντας την ακόμα και στο +25 (59-84) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, που ήταν και η υψηλότερη τιμή της.

Καθηλωτικοί, επιβλητικοί… απλά Σπερς!

Επόμενο (και ενδεχομένως τελευταίο) ραντεβού, την Κυριακή που ενδέχεται να έχουμε στέψη πρωταθλητή στο Σαν Αντόνιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…