Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το επίκεντρο της Μακάμπι

Το επίκεντρο της Μακάμπι

sofo armani maccabi

sofo-armani-maccabi

Η Ευρωλίγκα συνεχίζει το αφιέρωμα της στους παίκτες που οδήγησαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κορυφή της Ευρώπης. Σειρά πήρε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του χρονιά με τη φανέλα των Ισραηλινών.

Το αφιέρωμα στον “Big Sofo” αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας σέντερ είναι κάτι παραπάνω από ένας σέντερ, καθώς αποτελεί το επίκεντρο στην επίθεση της Μακάμπι.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα:

“Ο ψηλός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμα σέντερ της ομάδας του. Στην πραγματικότητα, είναι το επίκεντρο στην επίθεσή της Μακάμπι! Ο Σχορτσανίτης έχει πραγματοποιήσει ορισμένες από τις καλύτερες σεζόν του στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκα της σεζόν 2010-’11 υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Φέτος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, συγκριτικά με τα λεπτά συμμετοχής του! Διόλου τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι και στις δυο περιπτώσεις διεκδίκησε τον τίτλο. Ήταν ακριβώς αυτή η ικανότητά στο σκοράρισμα που τον έκανε στόχο τον αντιπάλων στο Φάιναλ φορ, στο Μιλάνο. Έστω κι έτσι, η άμυνα με βοήθειες στον Σχορτσανίτη πάντα βοηθάει τους περιφερειακούς παίκτες της Μακάμπι να βρίσκουν ελεύθερα σουτ.

Ο Σχορτσανίτης έδωσε λύσεις στην επίθεση της Μακάμπι από πολύ νωρίς, στις αναμετρήσεις της στο Φάιναλ φορ. Βοήθησε επιθετικά την ομάδα του στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όσον αφορά τον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε τους πρώτους πόντους της Μακάμπι μολονότι είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ.

Παρ όλα αυτά, οι τρεις πόντοι που σημείωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και το καλάθι που έδωσε το προβάδισμα στη Μακάμπι στην τρίτη περίοδο κράτησαν τους Ισραηλινούς στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Σχορτσανίτης αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν από τη λήξη και υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει τη συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα από τον πάγκο. Όταν, όμως, ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, φρόντισε να το απολαύσει! Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακάμπι δεν θα έφτανε ως το τέλος της διαδρομής χωρίς τον ψηλό της”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…