Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τί είπε στον Αλεξίου;

Τί είπε στον Αλεξίου;

vasilakopoulos

vasilakopoulos

Αίσθησή μας είναι ότι ο Αλέξης Αλεξίου είχε αντιληφθεί νωρίς τη… φωτεινή πλευρά του φεγγαριού. Ή, αλλιώς είχε αντιληφθεί το όραμα του Γιώργου Χαλβατζάκη, ο οποίος δεν ηγείται δα και του κορυφαίου Πρωταθλήματος της Ευρώπης, πλην όμως σε δύο χρόνια δεν κρίνονται “κυβερνήσεις“.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κλήθηκε από την Ομοσπονδία. Συναντήθηκε με τον “μεγάλο“. Όλως τυχαίως την επομένη του δημοσιεύματος του eBasket.gr ότι ο Αλεξίου στηρίζει Χαλβατζάκη, και όχι τον -εκλεκτό της Ομοσπονδίας- Μαμαλάκη.

Δεν επιμείναμε σε κρίσεις εκείνες τις ημέρες, θεωρώντας ότι κάποιοι κακοπροαίρετοι θα μας κατηγορούσαν ότι θα παίρναμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ. Όχι, τίποτε άλλο, αλλά με τον έναν δεν έχουμε ανταλλάξει παρά μια “καλημέρα – καλησπέρα“, τον άλλο δεν τον ξέρουμε καθόλου και πιθανώς δεν μας ξέρει. Τζάμπα δηλαδή θα “τρώγαμε” τη στάμπα.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν άνοιξε ποτέ τα χαρτιά του. Ούτε πριν, ούτε μετά τη συνάντηση με τους Ομοσπονδιακούς, οι οποίοι ωμά είχαν εμπλακεί στα εσωτερικά της επαγγελματικής Λίγκας. Δεν τα άνοιξε και μετά τις εκλογές, παρά την “ομοβροντία” των site (πλην του eBasket.gr) ότι η ΑΕΚ ψήφισε Χαλβατζάκη. Ο πρόεδρος της ΑΕΚαποκάλυψε” ότι δεν ψήφισε λευκό με δηλώσεις στην ταπεινότητά μας. Με λίγα λόγια θόλωσε τα νερά και απλά απέκλεισε μια πιθανότητα. Υπήρχαν άλλες δύο…

Σε κάθε περίπτωση, ποιος παράγοντας βγήκε να δηλώσει ευθέως τί ψήφισε, για να το δηλώσει και ο Αλεξίου; Ο παραγοντισμός θέλει διπλωματία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είναι σχετικά νέος στο μπάσκετ, δύο ως επικεφαλής του Τμήματος Μπάσκετ και πρόεδρος κι άλλο ένα, ως αντιπρόεδρος αλλά στην διοίκηση Γεωργαντζόγλου με τον οποίο διαχώρισε την θέση του νωρίς. Όμως, ο Αλεξίου είναι δικηγόρος. Ενεργός δικηγόρος. Γνωρίζει πού, πώς και πότε πρέπει να εκφραστεί.

Η απορία παραμένει: Τί είπε η ΕΟΚ στον Αλεξίου; Γιατί με τον Μαμαλάκη η συνάντηση ήταν θεμιτή και αυτονόητη. Με τον Βασιλακόπουλο, ή με τον Τσαγκρώνη; Τι μπορεί να υποσχέθηκαν στην ΑΕΚ; Να θύμισαν στον Αλεξίου ότι η ΕΟΚ “έβαλε πλάτη” κατά κάποιο τρόπο στην λύση της ΚΑΕ; Και γιατί να χρωστάει χάρη; Τις νόμιμες διαδικασίες ακολουθεί η ΑΕΚ κι ας ξέσπασε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Άλλο θέμα τι θα αποφασίσει η ΕΕΑ, η οποία στο φινάλε είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν την επηρεάζει ούτε η… Κυβέρνηση (που… φέρεται να ήθελε Χαλβατζάκη), και σίγουρα δεν την επηρεάζει η Ομοσπονδία. Και στο κάτω – κάτω η ΕΕΑ δεν θα κληθεί να κρίνει τον παλαιό, αλλά τον νέο φορέα της ΑΕΚ. Αυτά για όσους εξακολουθούν να μπερδεύονται από την σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του (δικαιολογημένα ως προς τις αξιώσεις) αγανακτισμένου προπονητή της Εθνικής Εφήβων

Η ωμή παρέμβαση της ΕΟΚ συνιστά, πάντως, κηλίδα στη διαδρομή της. Η ήττα της στις εκλογές τουλάχιστον απέτρεψε μια σαθρή “αλλαγή“, η οποία για δύο χρόνια θα βρισκόταν υπό αμφισβήτηση…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…