Κεντρική Διεθνή Στον τελικό ΤΣΣΚΑ και Νίζνι

Στον τελικό ΤΣΣΚΑ και Νίζνι

teodosic cska unics

teodosic-cska-unics

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβλήθηκε εντός έδρας της Ούνικς Καζάν με 92-86 και “σκούπισε” την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ενώ παράλληλα η Νίζνι “άλωσε” ξανά τη Λιθουανία, έκανε το 3-1 και άφησε στον… τόπο την Λιέτουβος Ρίτας (84-78).

Έτσι η ημιτελική φάση των πλέι οφ της βαλτικής λίγκας ανήκει στο παρελθόν, η ΤΣΣΚΑ με τη Νίζνι έδωσαν “ραντεβού” στους τελικούς με το πρώτο ματς να διεξάγεται την επόμενη Δευτέρα (9/6) στην έδρα της δεύτερης. Επίσης η Νίζνι εξασφάλισε ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ανεξάρτητα με τι θα γίνει στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ.

Στη Μόσχα, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κυριάρχησε στο παρκέ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, προηγήθηκε με 73-61 στο 30’ και παρά την προσπάθεια της Ούνικς διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βιτάλι Φριντζόν με 20 πόντους την ώρα που ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε 17 πόντους.

Στον αντίποδα ο Άντριου Γκούντελοκ πέτυχε 24 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Οι τρεις Έλληνες που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα τους. Ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 6 πόντους (2/2 βολές, 2/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 30 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/5 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 14 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Τέλος ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 8 πόντους (1/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 λάθη και 2 κλεψίματα σε 31 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Στην άλλη αποψινή αναμέτρηση, η Νίζνι “καθάρισε” τη… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο όπου πήρε… κεφάλι με 45-32. Στην επανάληψη η Λιέτουβος μείωσε σε 59-55 στο 30’ αλλά μέχρι εκεί… Αξίζει να τονιστεί ότι οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 42% (10/24) στα τρίποντα και είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Τέιλορ Ροτσέστι με 20 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντάριους Σονγκάιλα με 21 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…