Κεντρική Διεθνή Πρόκριση με σούπερ δίδυμο

Πρόκριση με σούπερ δίδυμο

llul malaga real

llul-malaga-real

Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μάλαγα με 89-79 στον τέταρτο ημιτελικό των πλέι οφ της Liga Endesa και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Βαλένθια.

Οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την “αυτοκτονία” στο τέλος της κανονικής διάρκειας αφού ήλεγχαν το ματς αλλά δεν μπόρεσαν να σημειώσουν το καλάθι που θα “σκότωνε” τους γηπεδούχους. Έτσι σιγά σιγά η Μάλαγα επέστρεψε αλλά δεν κατόρθωσε στην παράταση να “κλέψει” τη νίκη.Ο Φελίπε Ρέγιες και ο Σέρχιο Γιουλ φόρεσαν το μανδύα του ηγέτη και “εκτέλεσαν” τους γηπεδούχους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο ξεκίνημα η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει τη σειρά και με σερί 10-0 μετέτρεψε το 12-12 σε 22-12 στο 9’. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 24-17 υπέρ των φιλοξενούμενων. Από το 15’ και μετά η Μάλαγα ισορρόπησε. Αρχικά οι Μαδριλένοι κρατούσαν ένα προβάδισμα και με καλάθι του Φελίπε Ρέγιες ανέβασαν τη διαφορά στους 11 πόντους (32-21) στο 14’.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 7-0, μείωσαν σε 32-28 στο 18’ και με δύο τρίποντα του Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ, η Μάλαγα ροκάνισε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (37-35) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές Ισπανίας διατηρούσαν μία διαφορά 3-4 πόντων (43-40, 48-44) αλλά με καλάθι του Ράφα Χετσμάγιερ η ομάδα του Χοάν Πλάθα πέρασε μπροστά με 53-52 στο 29’.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ρεάλ να έχει πάρει… κεφάλι με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (56-55). Στην τελευταία “πράξη” του αγώνα οι Μαδριλένοι πήγαν να βγάλουν τα… μάτια τους μόνοι τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 67-59 στο 36’ και με 73-66 στο 38’ όμως δέχτηκαν σερί 7-0 και με μία ελεύθερη βολή του Φραν Βάσκεθ η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση (73-73).

Στην έσχατη επίθεση της κανονικής διάρκειας ο Ρούντι Φερνάντεθ προτίμησε να σουτάρει ένα μαρκαρισμένο τρίποντο στο οποίο δεν ευστόχησε. Ο Ρούντι γενικά ήταν ο μοιραίος για τη Ρεάλ αφού έχασε δύο τρίποντα στο τελευταίο λεπτό. Στο έξτρα πεντάλεπτο ανέλαβαν δράση αρχικά ο Φελίπε Ρέγιες και ακολούθως ο Σέρχιο Γιουλ.

Με 4 συνεχόμενους πόντους του αρχηγού των Μαδριλένων και άλλους επτά σερί του Ισπανού γκαρντ, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο αύξησε τη διαφορά στους 5 πόντους (84-79) πριν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τρίποντο γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων (87-79). Το τελικό 89-79 επέτρεψε στη Ρεάλ να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ρέγιες με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Γιουλ με 22 πόντους και 8 ασίστ δημιούργησαν ένα “φονικό” δίδυμο για τους νικητές. Ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 8 πόντους (2/3 βολές, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Ράιαν Τούλσον με 17 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…