Κεντρική Διεθνή “Πακέτο” στην Ιερουσαλήμ

“Πακέτο” στην Ιερουσαλήμ

donta smith haifa siena

donta-smith-haifa-siena

Σε μία σημαντική ενίσχυση στην περιφερειακή της γραμμή προχώρησε η Χάποελ Ιερουσαλήμ η οποία πρόσθεσε στον δυναμικό της τον Ντόντα Σμιθ που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντάνι Φράνκο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Σμιθ ήταν ο “διακαής πόθος” της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τους πρωταθλητές Ευρώπης να μετουσιώνουν το ενδιαφέρον τους σε επίσημη πρόταση (για δύο χρόνια έναντι 1.100.000 δολαρίων) αλλά χωρίς αντίκρισμα… Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσφορά της “ομάδας του λαού” και απέρριψε την προοπτική να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, προσέγγισε τον Σμιθ και κατόρθωσε να τον κάνει δικό της μέχρι το 2017. Ο Αμερικανός άσος είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και έχει εμπειρία από τη λίγκα του Ισραήλ αφού από το 2012 ανήκε στη Μακάμπι Χάιφα. Όμως μετά από δύο χρόνια αποφάσισε να αλλάξει “στρατόπεδο”.

Φέτος ο Σμιθ έδωσε το “παρών” σε 39 αγώνες για το πρωτάθλημα έχοντας μέσο όρο 16,3 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και σε 16 ματς για το Eurocup με μέσο όρο 14,7 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ.

Στο μεταξύ, ο Ντάνι Φράνκο θα παραλάβει τα “κλειδιά” της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο πρώην κόουτς της Μακάμπι Χάιφα την οποία οδήγησε φέτος στους τελικούς της λίγκας της Ισραήλ αρνήθηκε με τη σειρά του την πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ (σ.σ. για βοηθός του Γκούντες) και πήγε “πακέτο” με τον Σμιθ στη Χάποελ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…