Ο νέος… χάρτης

cibona adriatic league

cibona-adriatic-league

Μετά τη Σιένα, η οποία σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές θα υποβιβασθεί στην 4η κατηγορία της χώρας και δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη Ευρωλίγκα, ήρθε χθες η σειρά και της πρωταθλήτριας της Αδριατικής Λίγκας Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ να βρεθεί με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης!

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας να “σώσει” από τη διάλυση τη θρυλική Κροατική ομάδα, το πιθανότερο σενάριο (προκειμένου να αποφύγει έξτρα έξοδα μέσα στη σεζόν η ομάδα από τις μετακινήσεις κλπ.), είναι να αποσύρει τη συμμετοχή της από την Ευρωλίγκα!

Αν συμβεί αυτό και με δεδομένη την απόσυρση της Σιένα, η Ευρωλίγκα θα κληθεί να βρει άλλες ομάδες για να πλαισιώσουν τους ομίλους της διοργάνωσης. Μέχρι στιγμής 19 ομάδες έχουν, θεωρητικά, σίγουρη συμμετοχή αλλά αν και όταν αποσυρθούν οριστικά Σιένα και Τσιμπόνα θα μείνουν 17. Μία θα προκύψει από την προκριματική φάση του Οκτωβρίου18η), ενώ -τουλάχιστον- δύο αναμένεται να είναι οι wild card (19η και 20η).

Από εκεί και πέρα η Γαλατασαράι, είτε κατακτήσει είτε όχι το πρωτάθλημα Τουρκίας, λογικά θα μπει στη λίστα ως 21η, οπότε θα μείνουν άλλες τρεις θέσεις κενές. Υπάρχει η σκέψη να κληθεί η 3η της Αδριατικής Λίγκας Παρτιζάν Βελιγραδίου (αντί της Τσιμπόνα) και μία ακόμη ιταλική ομάδα (πιθανότατα η Βίρτους Ρόμα), αλλά και πάλι θα… περισσεύει και μία ακόμη θέση.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2014-15:

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
2. Μπαρτσελόνα
3. Ολυμπιακός
4. Ρεάλ Μαδρίτης
5. Μακάμπι Τελ Αβίβ
6. Παναθηναϊκός
7. Αναντολού Εφές
8. Ουνικάχα Μάλαγα
9. Φενέρμπαχτσε
10. Λαμποράλ Κούτσα
11. Ζαλγκίρις Κάουνας
12. Αρμάνι Μιλάνο
13. Βαλένθια
14. Λιμόζ
15. Άλμπα ή Μπάγερν
16. Τουρόβ
17. Τσεντεβίτα
18. Νικήτρια προκριματικών
19. Wild Card
20. Wild Card
21. Γαλατασαράι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…