Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο μαέστρος της Μακάμπι

Ο μαέστρος της Μακάμπι

ohayon f4 milan telikos

ohayon-f4-milan-telikos

Η Ευρωλίγκα σκιαγραφεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες την κορυφή της Ευρώπης, ρίχνοντας στο καναβάτσο το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης , τη Ρεάλ Μάδριτης. Η διοργανώτρια αρχή επικεντρώνεται στον Γιόγκεφ Οχαγιόν, αναλύοντας τα πεπραγμένα του Ισραηλινού γκαρντ στη φετινή διοργάνωση.

Το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Γιόγκεφ Οχαγιόν κέρδισε τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ στη Μακάμπι σε κάθε μια από τις τρεις χρονιές του στην ομάδα του λαού λόγω της ομαδικής νοοτροπίας που τον διακατέχει. Η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν διαφοροποιήθηκε στο Final Four του Μιλάνου, εκεί όπου ένα από τα κλειδιά της Μακάμπι για την κατάκτηση του τίτλου ήταν ο έλεγχος του ρυθμού στους δυο αγώνες, στο Mediolanum Forum.

Ο Οχαγιόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Στον ημιτελικό σκόραρε 7 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ στα πρώτα 25’ του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο αγώνα τίτλου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Οχαγιόν έδωσε τη δυνατότητα στη Μακάμπι να ανεβάσει στροφές ενώ βοήθησε με τις διεισδύσεις του, τις ασίστ, τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα, έχοντας καθοριστική συμβολή στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ.

Οι συμπαίκτες του βελτίωσαν την απόδοσή τους στη διάρκεια του αγώνα ενώ ο Οχαγιόν έπαιξε ξανά καλά τον ρόλο του, πριν μάλιστα καρφώσει για τους τελευταίους πόντους στον τελικό και δώσει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς της Μακάμπι στο Mediolanum Forum του Μιλάνου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …